Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin Başkanlığında düzenlenen meclis toplantısında belirlenen gündem maddeleri görüşülürken, meclisin oyuna sunulan evraklar da görüşülerek karara bağlandı.

Yapılan toplantıda afet riski altında bulunan alanların daha modern ve kompleks bir yapıya dönüştürülmesi görüşülürken, kapalı ve açık otoparklar ile çekici ücretlerinin belirlenmesi için Plan ve Bütçe Komisyonu görevlendirildi. İlçemizin Bahçelievler Mahallesinde Tosya Belediyesi’ne ait kısmın ifraz edilerek geri kalan kısmın ortaöğretim lejantında kalması için Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün müzekkeresinin görüşülerek karara bağlanması yine Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından yapılacak. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca belirlenen on yılını doldurmuş, su, elektrik ve gaz sayaçlarının değiştirilmesi, periyodik bakımının yapılması ve yenilenmesi yine Tosya Belediyesi tarafından yapılacak ve ücretlerin belirlenmesi konusunda komisyonda alınacak olan karar geçerli olacak. Atık su arıtma tesisi ile ilgili olarak da görüşmelerde bulunan Belediye Meclisi tesis ihalesinin İl Bank aracılığı ile yapılmasına karar verdi. İlçemiz Hocaimat su dağıtım deposuna suyun sertliğinin ve kireç oranının ayarlanması için yapılacak olan yeni tesis  konusunu da değerlendiren meclis üyeleri, inşaat çalışmaları sırasında ortaya çıkan katı atık ve atık su toplama bedelinin belirlenmesi konusunda komisyonu görevlendirdi.



Belediye Meclis Toplantısı’nın oldukça verimli olduğunu ve güzel bir ortam içerisinde gerçekleştiğini belirten Başkan Şahin, bir sonraki toplantının 6 Mart’ta yapılacağını dile getirdi.

Editör: TE Bilisim