HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 25-28 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan 23. Tosya Kültür ve Pirinç Festivali tanıtımı için basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil  Down Sendromu kişilere farkındalık adına kameraların karşısına Down sendromu hastası Emrullah Erki ile geçti.

Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’in yaklaşık yarım saat süren basın toplatışında başkanın yanından hiç ayrılmayan ve başkanın her sözünü ve cümlesini kelimesi kelimesine mırıldanarak tekrarlayan Emrullah Erki’nin tatlı heyecanı dikkatlerden kaçmadı.

Basın toplatısı sonrasına İHA’ya konuşan Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ‘’Biz Emrullah kardeşimizle seçim döneminden bugüne kadar beraberiz. Sizlerde buna zaman zaman şahitlik ediyorsunuz. O bizim abimiz, kanımız canımız. Bugün ki programımıza eşlik edince kendisine dedim ki seni sadece benimle gezerken gören insanlar değil bütün bizi izleyen vatandaşlarımız görsün diyerekten basın toplantısını birlikte yaptık’’ dedi.

Basın toplantısı sonrasında kendisini tanıtan Emrullah Erki konuşmadan önce derinden bir nefes alarak ‘’ Ben Emrullah, belediye başkanının koruması ve buradan herkese selam söylüyorum’’ dedi.

Başkan Volkan Kavaklıgil Emrullah Erki’ye teşekkür ederek ‘’ Emrullah Bey benim aynı zamanda koruma müdürüm. Herkes aklını başına alsın. Emrulah bey bizi her türlü dertten, kazadan ve beladan bizi koruyor’’ dedi.

Basın toplantısı sonunda Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ve Down Sendromlu Emrullah Erki birlikte fotoğraf çekildi.

Editör: TE Bilisim