HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil vatandaşların merakla beklediği ve ilçede günlerce konuşulan ve sosyal medya mecralarında eleştirilere neden olan Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesinde Tosya’nın yer alacağı müjdesini verdi.

TOSYA'DA YAKALANDILAR! TOSYA'DA YAKALANDILAR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde açıkladığı tarihin en büyük sosyal konut projesi sonra gözler ilk etap yapılacak 250 bin konutun hangi il ve ilçelerde yapılacağı yerlere çevrilmişti. Tosya ilçesinde ev sahibi olmak isteyen vatandaşları farklı bir heyecan sarmış ve TOKİ tarafından açıklanan listede Tosya’nın olmasını beklemişti.

Toplum Konut İdaresi tarafından açıklanan listede Kastamonu merkez ve 8 ilçesi yer alırken Tosya ilçesi TOKİ listesinde yer almamıştı. İlçede büyük bir hayal kırıklığına neden olan bu durum karşısında yetkililer Tosya ilçesinin şu anki topografik ve kadastro ve ekolojik değerler açısından TOKİ yapılmaya uygun yer olmadığı yönünde açıklamalar yapmıştı.

 Bilindiği gibi 2007 yılında 1. Toki ilçemizde Dilküşah mahallesinde yapılarak 312 aileyi ev sahibi yaptı. 2.Toki 2016 yılında Hocaimat mahallesinde yapılarak 262 aile ev sahibi oldu. 3.Toki ise 2020 yılında başlanan ve %97 seviyede olan 400 günde tamamlanması planlanan fakat halen tamamlanmayan 109 ailenin ev sahibi olacağı Dilküşah mahallesindeki yer aldı. 2007 ile 2022 yılları arasında toplam 15 yılda 3 Toki inşaatında Tosya’da 683 aile ev sahibi olmuştu.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından start verilen tarihin en büyük Sosyal Konut projesinde Tosya’da Belediye yetkilileri 4.Toki Konut yeri için yer tespit çalışmalarına başlamıştı.

www.tosyahaberleri.com haber sitemizin gündeme taşıdığı Üç Olukları Orman deposunun 4.TOKİ konutları için en uygun yer olabileceği önerisi ilçede tartışılmaya başlanmıştı.

‘’Tosya Tarihinin En Büyük TOKİ konutları ÜÇ olukları Orman Deposunda yapılacak’’

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil haber sitemize yaptığı özel açıklamada TOKİ konutları konusunda önemli bir bilgiyi paylaşarak ilçe halkına sitemiz aracılığı ile müjdeyi verdi.Başkan Kavaklıgil ‘’Sosyal Konut Projesine dahil olabilmek için uygun tek bir nokta şu an Orman Bakanlığı uhdesinde yer alan yarı faal olan Üç Olukları Orman Deposunun olduğu yer. Tosya Belediyesi olarak Orman İlçe Müdürü ve Kastamonu İl Müdürü ile görüşerek konu hakkında talepte bulunduk. Bölge müdürü Tosya’ya gelerek gerekli incelemelerde bulundu. Belediye olarak Hocaimat mahallesinde bulunan Üç Olukları Orman Deposunun 4. Toki yeri olarak belediyeye yer tahsisi çalışma yapılmasını istedik. Yaptığımız çalışmalar sonucunda Tarım ve Orman Bakanlığı daha önce parselizasyonu yapılan Üç Olukları Orman deposunun Belediyemize devir edilmesi konusunda çok önemli aşamalar katederek devir aşamasına geldik.Önümüzdeki günlerde devirler yapıldıktan sonra Üç olukları orman deposu boşaltılarak belediyemize devri gerçekleşecek. Devir sonrası tüm hazırlıklarımızı yaparak bizlerde TOKİ ye 4.etap Tosya Toki konutları için devrini ve yer göstermesini yapacağız. Haber siteniz aracılığı ile ilçe halkımıza birinci müjdemiz bu ikinci müjdemiz ise ilçemizde bugüne kadar yapılan en büyük TOKİ konutları 4.Toki konutları projesi kapsamında 400 konutlu Üçolukları TOKİ konutları olacak’’dedi.

Editör: TE Bilisim