Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Toplamda 20 bin metrekarelik alan üzerinde bünyesinde mescit, veteriner odası, yemek, çay salonu ve sosyal tesislerin olduğu Yeni Hayvan Pazarı ve Modern Mezbaha için zemin hazırlık çalışmaları tamamlandı.

Günlük 100 büyükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip yeni mezbaha 400 metrekare, sosyal tesis 300 metrekare ve hayvan pazarı ise 2 bin metrekare olarak Şubat ayı içerisinde ihale edilerek önümüzdeki aylarda inşasına başlanacak.

Tesisisin tüm sosyal donatılarıyla birlikte projesi de tamamlanırken, 2022 yılı Kurban Bayramı’na inşa çalışmalarının tamamlanarak tesisin hizmet vermesi için Tosya Belediyesi tarafından yoğun bir mesai harcandığı kaydedildi.

Hayvan Pazarı Bölge Pazarı Olma Yolunda İlerliyor

Tosya için son derece önemli bir yatırımı daha hayata geçirmek için tüm şartların yerine getirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, özellikle önümüzdeki Kurban Bayramı tesisin tamamlanıp çalışmaya başlamasıyla birlikte kurban kesimi noktasında önemli ölçüde ihtiyaca cevap verileceği ve sıhhi bir ortamın tesis edileceğini kaydetti. Yeni hayvan pazarı sayesinde de bölgedeki üreticilerin yürüttükleri faaliyetlere katma değer sağlanacağını vurgulayan Başkan Kavaklıgil, canlı hayvan ticareti noktasında bölgedeki önemli merkezlerden biri haline gelineceğini vurguladı. 3 bin büyükbaş ve 250 küçükbaş kapasiteli yeni hayvan pazarının özellikle çevre il ve ilçelerden gelecek üreticilere yönelik de faaliyette bulunması hedefleniyor.

Editör: TE Bilisim