D-100 karayolunda nakliyecilik alanında daha iyi hizmet vermek amacı ile yapılan Kooperatif binası bu günlerde terk edilmiş bir durumda kendi kaderine bırakıldı. Bunun en büyük nedeni Kooperatif binasının giriş ve çıkışını sağlayan noktaların Kastamonu Karayolları tarafından Trafik  güvenliğini sağlamak için bariyerle kapatılması.


Karayolları tarafından Çelik bariyerlerle kapatılan giriş ve çıkış yerleri         D-100’de seyir halinde olan nakliye araçlarının girişlerine engel olarak hem Tosya ekonomisine sağlanacak maddi girdisi engellenmiş olup aynı zamanda ilçemizde geçimini nakliyecilikle sağlayan esnafın ve şoförlerin rızkına engel olmuş ve bariyer çekilmiş oluyor.


Kooperatif üyeleri bu durama sessiz kalınmasına üzüldüklerini her şeyden önce buraya yapılan bu yatırıma yazık olduğunu ifade ettiler. Ayrıca bu bariyerlerin kooperatif etrafına kurulması sırasında kooperatif yönetimin sessiz kalması ilçe yetkililerine bu durumu aktarmamaları yönetimin bu duruma razımı olduğu sorusunu akıllara getiriyor ?


Yönetim  acaba Tesis Kuruluş aşamasında Karayollarından Ön Geçiş izni alınmadığı için mi ve karayollarının haklı olarak mı bariyerle kapattığı için mi sessiz ?


 

Zor durumda bırakıldıklarını belirten şoför esnafı, hemen yakınlarda bulunan kavşağın zaten Ölüm Kavşağı olarak bilindiğini ve bu noktalarda devamlı maddi ve ölümlü kazaların meydana geldiğini söyleyerek kooperatife gelmek isteyen araçları ve ağır vasıtaların kavşağa yönlendirilmesi ile kavşak trafiğinde araç yoğunluğuna neden olacağını söylediler.

 

Nakliyeciler esnafı bu duruma çözüm bulunulmasını isteyerek kendilerinin ve Tosya’nın mağduriyetinin giderilmesini istediler. 

Editör: TE Bilisim