Gün geçtikçe daha da büyüyen, sanayisini ve ekonomisini güçlendiren Tosya ilçemiz her kesim vatandaşlarının da çalışkanlığı ile parlayan bir yıldız olma yolunda ilerliyor. Büyüyen Tosya'nın en büyük hizmetkarlarından biri olan Belediye Başkanı Kazım Şahin, ilçenin ne kadar geliştiğini ve getirdikleri hizmet ile bölgede hatta Türkiye'de nasıl seçkin bir belediye olduklarını anlattı.


'Bu iş bizim işimiz değil' anlayışından tamamen uzak olan Başkan Şahin iktidar partisinin belediyesi olmadan da hizmetin en iyi şekilde yapılabileceğini söylemekte ve göstermekte.

Hizmet anlayışı yeri geldiğinde iş adamı gibi, yeri geldiğinde bir işçi gibi çalışarak belediyeyi adete bir hizmet fabrikasına çeviren Kazım Şahin yıllık 10 milyon TL'ye yakın giderlerin çarkını gelire çevirerek bütçesini hem korumuş hem de güçlendirmiş. Tüm bu çalışmalar, projeler ve belediyecilik anlayışı ile böylece Tosya kaliteli hizmeti almaya devam ediyor...


FABRİKA GİBİ TESİS...


Günlük 20 bin adet kapasite ile bölgenin en modern parke üretim tesisini hizmete geçiren Başkan Kazım Şahin son teknolojiye sahip beton parke ve bordür üretim tesisinin tam kapasite çalıştığını söyledi.


Belediye kum ocağı içerisinde bulunan mevcut tesisin ihtiyaçlara yetersiz kalmasından dolayı yapılan çalışmalarla otomatik ve teknolojik en üst sisteme çevirdiklerini belirten Şahin geçen sürede 200 bin m2 parke üretilerek döşendiğini söyledi.


Burada üretilen parke ve bordürler yakın illere de satılarak Tosya için yapılacak hizmetlerde bütçenin güçlendirilmesini sağlanıyor. Ayrıca saatte 60 ton kapasiteli sıcak asfalt plenti kurma çalışmaları devam etmekte.


BELEDİYEMİZİN BORCU YOK


Bölgede ve hatta Türkiye'de mali giderlerini sorunsuz idare eden nadir, belkide tek belediye olduklarını iddia ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Kazım Şahin hiçbir borçlarının da bulunmadığını söyledi.

Gelir gider sirkülasyonundaki maliyetlerin olağan durumda olduğunu belirten Başkan Şahin bütçesini bu şekilde profesyonelce kullanan başka bir belediye olmadığına inandığını ifade etti.



Belediyenin hiçbir proje ve alımlarda lüzumsuz giderlere müsaade etmediklerini belirten Şahin, bunun yanı sıra personellerinin maaşlarını yaklaşık iki katına çıkartarak yaşam standartları yüksek bir ekibe sahip olduklarını söyledi.


YILLIK 1 MİLYON TL MASRAF ÖNLENDİ


En büyük çalışmalarından birisi olarak gösterdiği belediye itfaiyesinin bölgenin en donanımlı itfaiye olduğunu söyleyen Başkan Kazım Şahin, filosu, ekibi, teknolojisi ile çok güçlü bir kompleks oluşturduklarını ifade etti.



25 adet araç ve iş makinesi aldıklarını belirten Şahin, eski araçlarında revizyondan geçirilerek araç ve iş makinesi parkurlarını güçlendirdiklerini söyledi. Başkan Şahin, neredeyse atıl vaziyete düşmekle yüzyüze kalan makinelerin yapılan yenileme çalışmaları ile yıllık 1 milyon TL'ye yakın masraflarının ortadan kalktığını söyledi.


KAN EMEN İSRAF BİTİRİLDİ


Yıllardır papazönü mevkiindeki kuyulardan motorlarla su basılırken, dağları delerek, uzun yıllar su sıkıntısı çekilmemesi için su havzaları ve ishale hatlarının yenilendiğini belirten Başkan Kazım Şahin, kuyu suyundan, elektrik israfından ve yine belediyeye masraf olan 1 milyon TL civarındaki zararın sona erdirildiğini belirtti.


AHŞAP FUARI'NDA ÇITA YÜKSELECEK


Geçtiğimiz haftalarda sona eren 2. Kastamonu Ahşap Fuarı'na bu yıl Tosya'dan çok az katılımın olmasını değerlendiren Başkan Şahin, bu konuda önümüzdeki yıl için özel bir hazırlık yapılacağını ve en az 20 firma ile katılım sağlanacağını belirtti.

Ahşap fuarının çok daha yukarıları taşınması gerektiğini ifade eden Kazım Şahin, başka illerde düzenlenen Kastamonu Günleri'ne fuarın dahil edilebileceği ve bu sayede daha yüksek bir platformda Kastamonu'nun kendisini gösterebilme ve tanıtma imkanı bulacağına inandığını söyledi.


OSB'YE 25 FİRMA KURULACAK


Açılışı yapılan Organize Sanayi Bölgesi'nin Tosya'nın can damarı olacağını ifade eden Başkan Kazım Şahin, %70'lik mevcut bir doluluk oranı olduğunu ve önümüzdeki yıl Tosya OSB'ye yaklaşık 25 firmanın daha kurulacağını belirtti.

Tosya OSB'nin yüzde yüz faal hale geleceğini söyleyen Şahin, sanayileşme yolunda her geçen gün büyüyen ilçenin çok daha gelişmiş bir reforma kavuşacağını belirtti.


İNSANLAR ÇORUM'A, ÇANKIRI'YA GİDİYOR..!


Ekonomik istikrarın sağlanması için harcama ve alışveriş döngüsünün il ve ilçe içerisinde kalması gerektiğine inandığını söyleyen Başkan Kazım Şahin, yıllardır nihayete eremeyen Kastamonu-Tosya karayolunun buna engel olduğunu söyledi.

Vatandaşların sağlık hizmetleri de dahil ihtiyaçları için Çorum ve Çankırı başta olmak üzere yakın illeri tercih ettiğini ifade eden Şahin, sonuca erdirilemeyen yol sorununun kanayan bir yara olarak devam ettiğini belirtti.


MYO'DA HEDEF 1000 ÖĞRENCİ


30 yıldır Tosya'nın hayali olan üniversite 9 ayda tamamlanarak eğitim ve öğretime açıldığını belirten Kazım Şahin "Bugün 650 öğrencimiz var. Gelecek yıl yeni bölümler ile birlikte 1000 öğrenciye ulaşacağız" dedi.


TOSYA'NIN ÇEVRE YOLU OLACAK


Yıllardır yapılması planlanan çevre yolu artık hayata geçtiğini söyleyen Başkan Şahin "Çift şerit olarak düşünülen çevre yolu için çalışmalar başladı. ve yolu aynı anda iki adet ağır vasıta kullanabilecek.


10 metre genişliğinde olacak yeni çevre yolu, marangoz siteleri girişinden, 5 evler tarafına doğru ve güreş sahası yanından beş çam mevkiine doğru uzanacak. Hayvan pazarı altından metal sanayi sitesine ulaşarak D - 100'e dahil edilecek" dedi.

(Kastamonu Sözcü Gazetesi)


Editör: TE Bilisim