Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Kazım Şahin başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Fazıl Ateş, Niyazi Çil, Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Sadık Yaman ile fırıncı esnafı katıldı.

Ramazan ayı öncesinde yapılan toplantıda ekmek zammı ve hijyen konusu masaya yatırıldı. 1 Haziran 2016 tarihinden itibaren Kastamonu Esnaf Odalarının uygulamaya koymuş olduğu ekmek zammı konusunda konuşan Başkan Şahin; “Belediyenin zam yapma yada fiyat indirme konusunda her hangi bir yetkisi yoktur. Bu karar Kastamonu Esnaf Odaları Birliği tarafından alınan karardır. Yalnız sizler Yol kesen Baş kesen gibi davranıp kendi kafanıza göre bizimle istişare etmeden ne zammı yapıyorsunuz. Yaptığınız etik bir davranış olmadı.Tabi ki kazanmanızı bizlerde isteri ama mübarek Ramazan ayının öncesinde ekmeğe % 32 zam yapmak nerede görülmüş bir olay''dedi
Belediye olarak hijyen denetlemelerimiz devam edecektir. Fırınlar unun girişinden ekmek olarak satış reyonuna satış dolabına konuluncaya kadar her aşaması hijyen açısından denetlenecektir, vatandaşlarımız temizlik ve hijyen açısından rahat olsun.
Bir diğer önemli husus ilçemize dışarıdan gelen ekmekler. İlçe dışında üretilen ve satış için ilçemize getirilen ekmeklerin satışı yapılmayacak. Dışarıdan gelen ekmelerin satışına izin verilmeyecek” dedi. 
Yapılan Toplantı sonrasında Ekmek fiyatında bir değişikli yapılmayarak 250 gram Ekmek 1.00 TL den satılacak.
Ayrıca toplantı sonrası alınan kararda 340 gr sade pide fiyatı 1.50 TL ve 340  gram suamlı-Yumurtalı Pide fiyatı 2.00 TL olarak kararlaştırıldı. 








Editör: TE Bilisim