HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Belediye tarafından yaptırılan toplamda 20 bin metrekarelik alan üzerinde bünyesinde mescit, veteriner odası, yemek, çay salonu ve sosyal tesislerin olduğu Yeni Hayvan Pazarı ve Modern Mezbaha için zemin hazırlık çalışmaları tamamlanırken hayvan pazarı ve indirme alanlarının betonlama çalışmaları başladı.

Gerekli tüm hazırlıkların da yapıldığı projede ilk olarak pazar alanı inşa edilecek ve bu bölüm 2 bin metrekareden oluşacak. Günlük 100 büyükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip yeni mezbaha ise 400 metrekare alanı kaplayacak ve tesis tamamen sıhhi bir yapıya sahip olacak.

Satış esnasında üreticilerin sıkıntı yaşamaması ve Tosya'nın bölge pazarı olmasını sağlamak amacıyla 3 bin büyükbaş ve 250 küçükbaş kapasiteli yeni hayvan pazarının özellikle bu alanda yürütülen ticari faaliyetlere de katkı sunması amaçlanıyor.

İleriye dönük, uzun yıllar boyunca artan ihtiyacı karşılayabilecek bir alt yapı ile Yeni Hayvan Pazarı ve Modern Mezbahanın projelendirilerek çalışmalara başlandığını ifade eden Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, önümüzdeki süreçte çalışmalar tamamlanıp mezbaha ve hayvan pazarı hizmete başladığında Tosya ve çevresi için büyük bir yatırıma imza atılacağını vurguladı.  Sadece Tosya ölçeğinde değil bölgesine hizmet amacıyla farklı projelere imza atıldığını ifade eden Başkan Kavaklıgil, içme suyu arıtma tesisi ve şehirlerarası otobüs terminali gibi çözüm bekleyen sorunların üzerinde durularak hizmet ortaya koyulduğuna dikkat çekti.

Rus Öğretmen, Çaybaşı Köyü'nde Kaza Yaptı Rus Öğretmen, Çaybaşı Köyü'nde Kaza Yaptı

Başkan Volkan Kavaklıgil hafriyat ve inşaatı devam eden Yeni Hayvan Pazarı ve Mezbaha ne çalışmalarını yerinde inceledi.

Editör: TE Bilisim