Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, incelemelerde bulunmak üzere Kastamonu'yu ziyaret etti. Bakan Kurum, ilk olarak Vali Yaşar Karadeniz'i makamında ziyaret etti. Valilik ziyaretinde girişte şeref defterini de imzalayan Bakan Kurum, ardından düzenlediği toplantıyla ilgili kurumlardan brifing aldı.
İlçe belediye başkanlarının da katıldığı toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kastamonu'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi anlayış çevresinde illerimizi ziyaret ediyoruz ve şehirlerimizin ihtiyaçlarını tespit edip, bu ihtiyaçlar doğrultusunda kararlar alıyoruz. Bugün yaptığımız toplantı çerçevesinde Kastamonu ile ilgili belli kararlar aldık.

Tosya'da 55 konut Cumhuriyet Mahallesi'nde, Hamas Mahallesi'nde kentsel dönüşümde kullanılmak üzere TOKİ tarafından yapılacak ve bu bölgeyi de yeşil alan yaparak, Tosya'nın dönüşümüne hız kazandıracağız. İlçelerimizin çevreye ilişkin, altyapıya ilişkin, içme suyuna ilişkin ihtiyaçlarını konuştuk. Bazılarının vidanjör talepleri oldu. Bazılarının sokak sağlıklaştırma talepleri oldu. Biz bütün taleplerine karşın, hem maddi hem teknik destek vererek, ilçelerimizde merkezle birlikte kalkındırarak, Kastamonu'muzu bulunduğu konumdan daha iyi seviyelere çekmek için kararlarımızı aldık. Daha iyi bir Kastamonu, şehitlerimizin anısını yaşatmak, ecdadımızın bize bıraktığı anıları yaşatmak için bu dönüşümleri yapıyoruz. Kastamonu'yu hak ettiği seviyeye çıkarmak için var gücümüzle çalışırız. Bu projeleri de aynı azim ve kararlıkla yapacağımızı ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.

www.tosyahaberleri.com haber sitesi geçtiğimiz günlerde ilçemiz Cumhuriyet Mahallesi Hamaz bölgesinde yaşayan vatandaşların sıkıntılarını ve su sorununu gündeme getirerek yetkilerden çözüm bulunmasını istedik. Özellikle vatandaşlar su sıkıntısı sorununa acil çözüm isteyerek bir an önce yardım edilmesi talebinde bulunmuşlardı.Aradan geçen 1 hafta süre içinde mahallenin sorunları ile ilgili hiç bir çalışma yapılmayarak adeta bu vatandaşlar suçlanmıştı.

Geçtiğimiz gün Kastamonu'ya gelen Çevre ve Şehirçilik Bakanına gazeteciler yaşanan bu sorunu gündeme getirerek ne gibi bir çalışma yapılacağı yönünde görüşlerini aldı. Bakan Kurum Tosya'da 2019 yılında 55 konut Cumhuriyet Mahallesi'nde, Hamas Mahallesi'nde kentsel dönüşümde kullanılmak üzere TOKİ tarafından yapılacak ve bu bölgeyi de yeşil alan yaparak, Tosya'nın dönüşümüne hız kazandıracağız'' dedi

Editör: TE Bilisim