KASTAMONU (İHA) - Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Yazıçam ve Topsakal mevkiinde bulunan bağ-bahçe sahipleri susuzluktan şikâyetçi.

Havaların mevsim normallerinin üstünde aşırı ısınması nedeni ile bağ ve bahçe sahipleri ektikleri sebzeleri sulamak için sıra beklemeye başladılar. Ektiklerin sebzelerin susuzluktan kurumaya başlaması sonrası ve su sırasının gelmemesi sonrası üretici çiftçi bayanlar soluğu ilçe kaymakamlığında aldılar.

Kaymakam Deniz Pişkin ve Belediye Başkanı Kazım Şahin ilçe kaymakamlığında bekleyen bayan çiftçiler ‘’ Sayın Kaymakamım bizler Yazıçam mevkiinde bağımız ve bahçemiz var. Havaların aşısı ısınması sonucu ektiğimiz kökenlerimiz ve sebzelerimizi susuzluktan kurumaya başladı. Bizi,m gibi çok inşam mağdur durumda. Sizden ricamız bu duruma acil çözüm bulmanız. Kökenlerimiz ve ektiğimiz mahsuller susuzluktan kuruyor. Yazıktır ve de günahtır. Biz bağcılara yardım edin’’ dediler.

Kaymakam Deniz Pişkin susuzluğun giderilmesi ile ilgili gerekli çalışmaların yapılacağını söyleyerek ‘’Sebze ve meyve ekici kardeşlerimizin sıkıntıları en kısa sürede giderilecektir’’dedi.

Editör: TE Bilisim