Atabinen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak okulumuz, 9/A sınıfı ve 10/A Moda Tasarım Teknolojileri Alanı öğrencileri için Mesleki Yönlendirme ve Alan Tanıtımı kapsamında Tosya Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sayın Mehmet Erzayın Beyin sponsorluğunda Bursa’ya gezi düzenlemiştir.

Geziye Müdür Yardımcısı Serhat GÜN, Moda Tasarım Teknolojileri Alan Şefi Ali Ertüzün, Moda Tasarım Teknolojileri Öğr. Asuman Corcor ve Okul Rehber Öğretmeni Nuray Özbay eşlik etmiştir. Geziye toplamda 27 öğrencimiz katılmıştır. Gezi kapsamında öğretmenler ve öğrenciler olarak Bursa’da çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren ve ana çalışma alanı tekstil ve hazır giyim olan Akbaş Holdingi 26 Nisan 2019 Cuma günü 09.30-12.00 saatleri arasında ziyaret ettik. Firma ziyaretinden sonra Bursa Ulu Camiyi, Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbelerini, Yeşil Camiyi ve Türbesini ziyaret ettik.

Bursa Tarihi Çarşısını gezdikten sonra Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda konakladık. 27 Nisan Cumartesi günü ise Tarihi İnkaya Çınarını, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesini, Emir Sultan Camisini ve Türbesini ziyaret ettik. Bu ziyaretlerden sonra öğrencilerimiz Bursa Kültürpark’ta gönüllerince eğlendiler. En son Mudanya sahile giderek gezimizi noktaladık.

Bu ziyaretlerle, öğrencilerimizin hazır giyim ve moda alanında gerçekleştirilen iş ve işlemlerin nasıl süregeldiğini ve kullanılan teknolojinin endüstri 4.0 kapsamındaki yenilikleri görmelerini, sektörün öğrencilerden beklentisinin farkına varmalarını ve bunların yanı sıra sahip olduğumuz kültürel ve tarihi zenginlikleri de görmeleri amaçlanmıştır. Atabinen MTAL olarak geziyi finanse ederek bu gezinin gerçekleşmesini sağlayan Tosya Terziler Odası Başkanı Mehmet Erzayın´a çok teşekkür ediyoruz.

Editör: TE Bilisim