Haber: Sedat Ağacıkoğlu

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Tosya AK Parti İlçe binasında yapmış olduğu basın toplantısında Tosya Devlet Hastanesi ile ilğili önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıya İl Başkanı Doğan Ünlü,İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişçi ve parti yönetimi ile çok sayıda partili katıldı.İl Başkanı Doğan Ünlü basın mensublarına yaptığı açıklamada Tosya Devlet Hastanesinin halkımıza daha iyi hizmet verebilmesi amacı ile bakanlık ve ilğili kurumlar nezninde gerekli çalışma ve müracaatlarını yaptıklarını söyleyerek hastane içinde önemli bir müjdeyi verdi.Tosya Devlet Hastanesine Mamografi Cihazı alımı için çalışmalara başladık inşallah yakın zamanda bu cihaz Tosya Devlet Hastanesinde hizmete girecektir''dedi.

Tosya Devlet Hastanesi'nde digital mamografi cihazı yakın zamanda hizmete girecek. Bu cihaz sayesinde kadınlarda ölümle sonuçlanan en yaygın kanser türü olan meme kanserine erken teşhis konulabilecek.

 

Meme kanseri taramalarında erken teşhis için hayati önemi olan mamografi sayesinde artık hastaların başka şehirlere gitmek zorunda kalmayacağını belirten hastane yetkilileri  "Meme kanseri kadınlarda görülen ölüm oranı en yüksek kanser türüdür. Her hastalıkta olduğu gibi meme kanserinde de erken teşhis hasta için hayati önem taşır. Günümüzde meme görüntülenmesinde kullanılan yeni yöntemler sayesinde meme tümörlerinin erken dönemde teşhisi kolaylaşmış olacak" dedi.

 Meme kanseri taraması nasıl olur?
Meme kanseri taramasında memenin filmini çeken mamografi cihazı kullanılmaktadır. Çekilen filmler, meme üzerinde bulunan kanserli dokunun saptanmasına ve meme kanserine erken teşhis konmasına olanak sağlamaktadır. Meme kanserinin erken dönemde anlaşılması ve tedaviye erken başlanabilmesi bu yöntem dâhilinde gerçekleşmektedir.
 Dünya sağlık örgütü, Amerikan Kanser Enstitüsü ve Türk Radyoloji Derneği’nin de önerisi üzerine; meme kanserinde erken teşhis için 40 yaş ve üzeri kadınların yılda bir kez mamografi incelemesi yaptırması gerekmektedir. Ayrıca 35-40 yaş arası kadınlarda 1 kez bazal mamografi incelemesi yapılması ve yıllık ultrason kontrolleri de tavsiye edilmektedir.

Editör: TE Bilisim