Basın camiasında sarı basın kartı olarak bilinen Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından verilen sürekli basın kartı (resmi) sadece basın mesleği ile iştigal eden kişilere bir ayrıcalık olarak veriliyor.

Gerekli şartları taşıyan basın çalışanlarına verilen sarı basın kartı (sürekli basın Kartı) yurtiçinde geçerli olmasının yanında, yurt dışında gazetecilik mesleğini ifa edecek olan basın çalışanları için de geçerli resmi basın kartı niteliğini taşıyor.

Gazeteciliğe uzun yıllarını veren Açıksöz Gazetesi  sahibi ve kurucusu Mustafa Ünsal’a, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon genel Müdürlüğü tarafından uygun nitelikleri taşıdığı tespit edilerek,  hazırlanan sarı basın kartının (sürekli basın kartı) Tosya Kaymakamlığı’na gönderilmesinin ardından dün teslim edildi.

Kastamonu basınında il genelinde verilen 8.nci sarı basın kartı için dün sabah saatlerinde Kaymakamlık Makamı’nda Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz tarafından verildi.  Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz sarı basın kartını Açıksöz Gazetesi sahibi Mustafa Ünsal’a teslim etti. Hayırlı olsun dileklerinin ardından Türköz, basının Tosya’da her geçen gün güçlendiğine vurgu yaparak ilçeye yaptığı olumlu katkılara  da değindi.

Mustafa Ünsal Kaymakam Mehmet Türköz’e teşekkür ederek basın mensuplarının zor şartlarda görevlerini yaptığına dikkat çekti. Basın çalışanlarının görevlerini yaparken bir anda savasın içinde kalabildiğine veya toplumsal olaylarda her an darp edilme riskiyle karşı karşıya kalabildiğine değinen Ünsal, böylesine zor ve meşakkatli bir görevi basın çalışanlarının her zaman seve seve yaptığının altını çizdi  ve sarı basın kartının bu mesleği icra eden her basın mensubu arkadaşımızın gönlünde yattığını belirtti. 

 

Editör: TE Bilisim