HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – TOBB’a bağlı Tosya Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri 29 Ekim Cumartesi günü yapıldı. Yapılan seçim sonuçlarında 90 yıllık Tosya Ticaret ve Sanayi Odası seçiminde bu yıl bir ilke damga vurularak, tarihinin ilk kadın meclis üyesi seçildi.

29 Ekim Tarihinde başlayan seçimde Tosya Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı 482 üyenin 415’i oy kullanarak %86 oranında seçime katılım sağlandı. Oy sayımı sonrasında Mevcut oda ve meclis başkanları meclise giremeyerek seçimlerin ilk sürpriz yaşandı.

TOSYASPOR'U DURDURAMAYACAKLAR TOSYASPOR'U DURDURAMAYACAKLAR

7 Meslek grubundan 17 asil meclis üyesinin seçildiği seçim sonuçlarına yapılan bir itiraz sonucu 4.grupta meclis üyesi seçilen Sait Tek oda mevzuatında yer alan mesleki yeterlilik yönetmeliğine uygun olarak seçime girdiği tespit edilmesi sonucu 4.grupta yedekte 1.sırada yer alan Mehpare Abacı Tosya Ticaret ve Sanayi odasının 90 yıllık tarihinde ilk kadın meclis üyesi seçildi.

5 Kasım Cumartesi günü Yeni seçilen Meclis üyeleri yönetim kurulu, disiplin kurulu, birlik genel kurulu delege seçimleri ile meclis başkanlığı ve başkanlık divanı seçimleri yapılacak.

17 meclis üyesi 5 Kasım Cumartesi bu kez yönetim kurulu başkanını seçmek üzere sandığa gidecek.

Editör: TE Bilisim