Haber: Sedat Ağacıkoğlu

İlçe Halk Kütüphanesi tarafından Müftülük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; İlçe Protokol üyeleri ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İshak, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü İsmail Çalışkan yaptı. Katılımcılara teşekkür eden Çalışkan; “Geleceğin Türkiye’sinde Tosyalıların ve bölgenin söz sahibi olması için bilgiye gereksinim duyan herkesi kütüphanemize bekliyoruz. Her türlü imkânlarımızdan faydalanmak üzere gelen herkesin baş hizmetkârıyız, olmayada devam edeceğiz. Tosya’dan Türkiye’ye okumayan toplum algısının kırılmasına vesile olup, dünyada ilk sırada yer almayı hedeflemiştik. Dünya sıralamasında ilk dörde yükseldik.

Biz tarihin en şerefli milletiyiz ama Kendi tarihinin vesikalarını okuyamayan bizden başka hiçbir milletin evladı yoktur. Ortaokul ve liselerde en azından kendi tarihini okuyacak kadar Osmanlıca dersi verilmesi büyüklerimizden arzumuzdur” dedi.

Dünden bugüne İlçe Halk Kütüphanesi videosunun izlenmesinin ardından  günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından kütüphaneye emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi.

Aktif okuyucu sayısı 10.4 ile dünya sıralamasına yükselten Tosya İlçe Halk Kütüphanesinin hazırladığı program canlı müzik ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim