Cumhuriyet meydanında düzenlenen törene, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Himmet Polat, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Akdaş, Tosya Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Hakan Akyıldız,Tosya İlçe Emniyet Müdürü Kaan Yıkılmaz, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç ve Ak Parti Tosya İlçe teşkilatı yöneticileri, CHP Tosya İlçe Başkanı Ahmet Ahlatçı ve CHP Tosya  İlçe Teşkilatı yöneticileri, MHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Yur ve MHP Tosya İlçe Teşkilatı yöneticileri, STK temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.




30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk anıtına  çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.





Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Tosya Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Himmet Polat, '89'uncu yılını kutlamak için toplandığımız 30 Ağustos Zafer bayramı, Türk milletine ve onun bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerine hayırlı olsun. Bundan 89 yıl önce, 1. dünya savaşından yenik çıkan Osmanlı İmparatorluğu'na, 30 Ekin 1918'de zorla imzalatılan Mondros Ateşkes Antlaşması ile Türk milleti esir yaşamaya terk edilmiştir. Büyük önder Mustafa Kemal, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basarak Türk istiklal harbinin ve Türk inkılabının kıvılcımını ateşledi. Birbirini takip eden çalışmalar,kongreler, 1 ve 2'inci İnönü ile Sakarya meydan muharebesinden sonra elde edilen zaferler ve yapılan antlaşmalar ile Türk milleti kendi güç ve varlığını kanıtlamıştır.



sevgili Tosyalılar; Ordu ve onun her zaman arkasında olan Türk milleti olarak, kanla sulanmış ve atalarımızdan bize emanet edilen bu vatanı korumakta, milli birliğimize ve beraberliğimize yönelen dış destekli yıkıcı ve bölücü her türlü tehdidi yok etmekte kararlıyız. Türk ordusunun kutsal görevi ülke ve ulus güvenliğini sağlamak, Atatürk'ün bize miras bıraktığı çağdaş, modern, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatmaktır.


Cumhuriyet meydanındaki 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 89'uncu yıl dönümü kutlamaları,okunan şiirlerin ardından sona erdi.


Editör: TE Bilisim