TOSYA FEN LİSESİ ALTI SPOR SALONU HABERİMİZ

TOSYA SPOR SALONU TARTIŞMA KONUSU

Tosya’da yapımı devam eden spor salonu tartışma konusu oldu. Kaymakam Deniz Pişkin spor salonunun durumunun içler acısı olduğunu ifade ederek salonun yapımı sırasında eksiklikler olduğunu dile getirdi.

Eleştirilere cevap veren İl Genel Sekreteri Zafer Karahasan, Tosya Spor Salonu'nu yapıp teslim ettiklerini ancak kullanılmadığı için su tesisatı patlamış, salon zarar gördüğünü, ilgili müteahhide yazı yazdıklarını ihale muhteviyatı içinde yer alan ama yapılmayan işleri yaptıracaklarını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu kendilerinden kaynaklanan sıkıntılar olduğuna değinerek “Spor salonu yapılmış, geçici kabulü yapılıp ilçe milli eğitim müdürlüğüne teslim edilmiş, bir okulla da eşleştirilmiş. Ancak takip edilmediği için oradaki tesisat patlamış ve salonun içi suyla dolmuş. Oradaki sıkıntı ilçeden kaynaklanan bir sıkıntı var. Müteahhitle yapılan görüşmede müteahhit bir kısmını karşılayacağını taahhüt etmişti” dedi.

Spor Salonu teslim edildiğinde kullanılabilir olmadığına dikkat çeken Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin: “Spor salonu teslim alındığında salonun her tarafından su çıkıyordu. Böyle bir durumda o salonda nasıl spor yapacaksınız? Spor yapılamadığı için salon boş bekledi. Geçici kabul yapıldığında kullanılabilir değildi. Okul müdürleri değişiyor ama onları da suçlamamak lazım. İmalatı doğru dürüst olmadı. Hadi kullanın denildiğinde alttan su fışkırıyordu” diye konuştu.

Vali Yaşar Karadeniz ise özel sektörün yaptığı inşaattan su çıkmayıp kamunun yaptığı işten su çıkmasının manidar olduğuna dikkat çekerek: “Bizim yaptığımız inşaattan su çıkıyorsa arkadaşlarımız görevlerini düzgün yapmıyorlar demektir. Bu konunun bir daha ki toplantıya kadar incelettirilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim