1.GÜN

 

 Kastamonu'yu Bursalılara daha yakından tanıtmak için düzenlenen "2. Bursa Kastamonu Günleri" başladı.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa milletvekilleri Hüseyin Şahin, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Mustafa Öztürk, Kastamonu milletvekilleri Emin Çınar ve Hakkı Köylü'nün de katıldığı açılış töreninde konuşan Bursa Kastamonulular Derneği Başkanı İsmail Tiftik, "Bu yıl 'İki Şehir Tek Yürek' sloganı ile ikincisi düzenlediğimiz Bursa Kastamonu Günleri ile şehirlerarasında bir köprü kurmayı hedefliyoruz" dedi.

Yapılan açılış töreninde Tosya Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve Cide Halk Oyunları Ekibi de gösteriler yaptı.

Bu faaliyetin Bursa'ya da katkılar sağladığını ifade eden İsmail Tiftik, "Kastamonu hak ettiği marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu faaliyet aynı zamanda Bursa'ya da ekonomik açıdan önemli kazanımlar sağlıyor. 5 gün sürecek olan faaliyetimizde geçen yılki ziyaretçi sayısını ikiye katlayarak, şehir dışından 2 bin, şehir içinden 150 bin kişiyi ağırlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.



 

            2.GÜN

 

Bursa’da 2.düzenlenen Kastamonu günlerinde Turizm Masaya yatırıldı. Düzenlenen panelde Düzenlenen panelde tarihi açıdan Kastamonu’nun yeri ve önemi, Kastamonu Üniversitesi’nin ilçemiz tanıtımına katkısı, Kastamonu ile ilgili genel istatistiki bilgiler, Kastamonu basını ve basın tarihi, bursa ve Kastamonu illerinin benzerlikleri, Kastamonu’da yapılacak rehberlik hizmetleri ile şehrin tanıtımına yapılacak katkılar, Kastamonu’nun doğal varlığı dile getirildi.



 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Kastamonu ve ilçe stantlarını ziyaret ederek katılımcılarla sohbet etti. Çeşitli halk oyunları gösterilerinin de sunulduğu ikinci günde Tosya Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve Tosya Musiki Derneği Başkan Recep Altepe’yi Tosya Belediyesi stantları önünde karşılayarak Tosya yöresine özgü Tiridine Bandım ve Kastamonu yöresine özgü Sepetçioğlu oyunlarını sergiledi. Bursa Kastamonulular Derneği Başkanı İsmail Tiftik’in de eşlik ettiği ziyaretlerde Tiftik, Başkan Recep Altepe’ye bilgilendirmelerde bulundu.

 

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin 2. Bursa’da Kastamonu Günleri etkinlikleri sırasında Bursa’dan tüm Türkiye’ye yayın yapan Bursa Olay TV’ye ilçemizi anlattı.

 

            3.GÜN

Etkinliklerin tüm hızıyla devam ettiği üçüncü günde de Tosya Belediyesi Halk Oyunları ekibi ve Tosya Musiki Cemiyeti yaptığı gösteriler ve verdiği mini konserlerle izleyicileri adeta coşturdu. Tosya stantları önünde gün boyunca verilen konser ve yapılan halk oyunlarının ardından Tosya Musiki Derneği sanatçıları ve Tosya Belediyesi Halk Oyunları Ekibi fuar alanında bulunan sahnede gösterilerine devam etti. Tosya Musiki Cemiyeti sanatçıları Adnan Bektaş, Sema Taviloğlu ve Erol Sevdi’nin verdiği konserin ardından Bursa KASDER Başkanı İsmail Tiftik, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin’e plaket takdim etti. Başkan Kazım Şahin plaketin asıl sahibinin Tosya Musiki Cemiyeti olduğunu belirterek kendisine verilen plaketi Erol Sevdi’ye takdim etti.


Editör: TE Bilisim