Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) bugüne kadar 466 restorasyon projesi için yaklaşık milyon lira kredi tahsis etti.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kastamonu İl Koordinatörlüğü’ne 26 proje başvurusu yapıldı.

İl Koordinatörü Eniz Gökçek, İl Koordinatörlüğü’nde düzenlediği basın toplantısında, Kırsal Kalkınma Programı’nın (IPARD) 15 Şubat-26 Mart arasındaki 9’uncu çağrı dönemi kapsamında, 6 süt üreten tarımsal işletme, 4 et üreten tarımsal işletme, 2 meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması, 13 çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi ile bir tane de kırsal turizm olmak üzere toplam 26 adet proje başvurusu yapıldığını söyledi.

Ankara’daki kurum merkezinde yapılacak incelemelerin ardından destek almaya hak kazanan projelerin sözleşmelerinin imzalanacağını ifade eden Gökçek, “Sözleşme imzalanan projelere, yatırımlarını tamamladıktan sonra Avrupa Birliği (AB) hibe ödemesi yapılacaktır. Söz konusu ödemeleri 2013 yılı içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Vatandaşlarımızdan daha da fazla proje bekliyoruz” diye konuştu.

Gökçek, ayrıca Kastamonu’da proje danışmanlık firmalarının kurulması gerektiğine de dikkat çekti. Öte yandan Gökçek, yapılan proje başvurularının toplam yatırım tutarının 21 milyon 578 bin 512 TL olup, TKDK’dan talep edilen destek tutarının ise 13 milyon 363 bin 153 TL olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim