Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı.

Kutlamalar saat 10.00’DA Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumuyla başladı.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Murat Demirci  günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Demirci  konuşmasında;
”   Değerli meslektaşlarım Ülkemizin ve çocuklarımızın aydınlık günlere yürümesinde onlara yol gösteren sizin ışığınızdır. Sevgi ile ektiğiniz tohumların yeşerdiği ellerinize batan dikenlerine rağmen yetiştirdiğiniz güllerin burcu burcu koktuğu gökyüzünün her geceye yıldızlarla kaplı güzel günlerin mimarlarışüphesizki sizler olacaksınız. Geçmişten aldığı emaneti geleceğe güvenle teslim etmeyi kendine kutsal bir vazife edinmiş bir meslek anlayışı ile yetiştirdiğiniz kalbi ile kendi değerlerine aklıyla geleceğin gelişmelerine bağlı dinamik nesiller geleceğimizin teminatı olacaktır. Meslek hayatı boyunca her öğrencisine tek ve biricik olduğunu hissettiren güçlü karakterler inşaa eden öğretmenlerimiz  iyiki varsınız .  Bu düşüncelerle millet mekteblerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e  Baş Öğretmenlik ünvanının verildiği bu günde Öğretmenlerimizn 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ederken emekli öğretmenlerimize sağlıklı uzun bir ömür diliyor hasta olan öğretmenlerimize acil şifalar diliyor terör saldırılarında kaybettiğimiz şehitlerimiz başta olmak üzere ebediyete intial etmiş bütün öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum saygılarımla” dedi.

Tören sonrası mikrofanlarımıza konuşan Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil    öğretmenler gününü  şu sözleri ile kutladı ” Eşimde sonuçta bir eğitimci başta Baş öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatirk olmak üzere bütün öğretmenlerimizin Hazreti Ali’nin sözünü BANA BİR HARF ÖĞRETENİN 40 YIL KÖLESİ OLURUM sözünü kendisine şiar edinmiş bütün öğretmenlerimizinde öğretmenler gününü kutlamak isterim, eşimde bir eğitimci Rabbim onunda bahtını açık etsin ideallerini gerçekleştirmeyi nasip etsin onunda öğretmenler günü kutlu olsun” dedi.

Kutlamalara saat 10.300’te müftülük konferans salonunda devam edildi.

Editör: TE Bilisim