23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makamlar çocuklara emanet edildi.
Her yıl olduğu gibi gelenek bu yıl da gelenek bozulmadı. Makam ziyaretleri yapan çocuklar temsili olarak çocuklar resmi makamları temsil etti.


Kaymakamlık Ziyareti
Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 4/C sınıfı öğrencileri Melih Tarık Arslan, Tuğra Dağlı, Ömer Kabaoğlu, Yağmur Yıldırım, Canan Havesli, öğretmenleri Veysel Sayar ve Okul Müdürü Şener Şen ile birlikte Kaymakamlık Makamını ziyaret etti.
Öğrenciler arkadaşları Melih Tarık Arslan makam koltuğuna oturmadan önce İlçe Kaymakamı Yusuf Cıbır’a birbirinden ilginç sorular yöneltti.
Çocukların sorularına yanıt veren Kaymakam Cıbır duyarlılıkları için teşekkür etti.
Makam koltuğuna oturan Küçük Kaymakam Melih Tarık Arslan bir konuşma yaptı. Çocuk Kaymakam konuşmasında; “Sayın Kaymakamım bize bu fırsatı verdiğiniz için okul müdürüm, öğretmenlerim ve öğrenci arkadaşlarım adına sizlere teşekkür ediyorum. Tüm Ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.
Kaymakam olsaydım topluma kendimi sevdirir, onlara yardım ederdim. İlçemiz ve köylerdeki yardıma muhtaç insanlara yardım ederdim. Çocukların mutlu olmasını sağlardım.
Özellikle ilçemizin sorunu olan sokak hayvanlarının çevreye verdiği rahatsızlık ve okula geliş gidişlerde yaşadığımız köpek saldırıları biz çocukları daha çok rahatsız etmektedir. Bu konularda da önlemler alınması sağlık ve güvenliğimiz açısından önem arz etmektedir.
Sayın Kaymakamım bize bu fırsatı verdiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum” dedi.



Belediye Ziyareti
Tosya'da her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makamlar çocuklara bırakıldı.
Tosya Belediye Başkanlığı’nı Fevzi Paşa İlkokulu öğrencileri öğretmenleri Yüksel Özgen ile birlikte ziyaret etti. Ziyarette gelenek bozulmadı ve öğrencilerden Yasemin Genç temsili olarak koltuğa oturdu.
Belediye Başkanı Kazım Şahin’in yerini alan Yasemin Genç okulda ve ilçe genelinde yeşillendirme ve çevre düzenleme çalışmalarının yapılmasını istedi. Mahallelerde bulunan çöp konteynırlarının arttırılması için de gerekli talimatları veren Genç, katı atık aktarma istasyonunun işleyişi hakkında yetkililerden bilgi aldı.




Cumhuriyet Başsavcılığı Ziyareti
Cumhuriyet Başsavcılığını Atatürk İlkokulu öğrencileri öğretmenleri Sait Yüksel ve Müdür Yardımcısı Ethem Reçber ile birlikte geldi. Başsavcı Erkal Kocabıçak, makamı çocuklara bıraktı. Makam koltuğuna temsili savcı olarak Kübra Yıldırım oturdu.



 
İlçe Emniyet Müdürlüğü Ziyareti
İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü Dumlupınar İlkokulu 3/A sınıfı öğrencileri Taha Karabacak, İlayda Kuttaş, Tuğba Nur Yiğit, Rana Küçükçaparaz, Beyza Küçükçaparaz öğretmenleri Halil Özçırak ile birlikte geldi. İlçe Emniyet Müdür Vekili Nihat Sürmeli makamı çocuklara bıraktı. Makam koltuğuna temsili Emniyet Müdürü olarak Tuğba Nur Yiğit oturdu.   
Birimlere anons geçen çocuk Emniyet Müdürü ilçenin asayişi hakkında bilgi aldı. Asayişin normal olduğunu öğrenen çocuk Emniyet Müdürü okul giriş ve çıkışlarında güvenlik tedbirlerinin artırılması talimatını verdi.  Çocuk Emniyet Müdürü trafiği de unutmadı. Sürücülerin trafik kurallarına uymalarını sağlamak amacıyla şehrin belirli noktalarında trafiğin yoğun olduğu saatlerde uygulama yapılması talimatını verdi.
Telsiz konuşmalarının bu şekilde sonuçlanmasının ardından, çocuklar ziyarette polis amcalarına birde sürpriz yaptı. Çocuklar hazırladıkları “Kahraman Polis” isimli şiiri okudu.




İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ziyareti
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü Yavuz Selim İlkokulu 3/C sınıfı öğrencileri Emine Reçber, Zeliha Cıtdır, Ravza Kartal, Metehan Demircioğlu, Efe Küçükoğlu öğretmenleri Murat Peksöz ve Okul Müdürü Mehdi Toğrul ile birlikte geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu makamı çocuklara bıraktı. Makam koltuğuna temsili olarak Emine Reçber oturdu.
Çocukların sorularını cevaplayan çocuk Milli Eğitim Müdürü Emine Reçber talep ve isteklerini dinledi. Çocuklar okullarında ihtiyaç olan televizyon, Z kütüphane ve oyun alanları taleplerini iletti.




İlçe Müftülüğü Ziyareti
İlçe Müftülüğünü Ortalıca İlkokulu öğrencileri ziyaret etti. Birbirinden ilginç sorular soran çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuk yaşta makamları temsil etmenin heyecanını yaşadı.İlçe Müftüsü Basri Bektaş çocuklara kitap hediye etti.Müftülük koltuğuna oturan küçük öğrenci İlçe müftüsü Basri Bektaş'ı okuluna davet ederek ziyaret geldiği zaman sınıf arkadaşlarına Peygamberimizi anlatan kitaplardan getirmesini istedi.

Editör: TE Bilisim