Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz,Belediye Başkanı Kazım Şahin ve protokol üyeleri,kurum amirleri,öğretmenler,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kutlama törenlerinde,Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz,Tosya Garnizon Komutanı  Jandarma Üsteğmen Himmet Polat ve Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin,vatandaşların bayramlarını kutladılar.
Kutlamaların açılış konuşması yapan Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz,23 Nisan, ulusun yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gündür. Bu gün Milli Egemenlik Bayramımızdır. 23 Nisan dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı  kutluyor, hepinize saygılarımı sunuyorum'diye konuştu.
Kutlamalar,

Namık Kemal ilköğretim Okulu Fatmanur Evin’in 23 Nisan Konuşmasını okuması ile başladı.Atatürk İlköğretim okulu Öğrencisi Öznur Çetin ‘’23 Nisan’’adlı şiir okudu.Daha sonra Namık Kemal İlköğretim Okulu Folklor ekibi gösterilerini sundu.




Gösteri sonrası Dumlupınar İlköğretim okulu öğrencisi Büşra KOLAY’ın ‘’Eğemenlik ve Bayram’’adlı şiiri okudu.Şiir sonrasında Namık Kemal İlköğretim Okulu 23 Nisan Müzik Korosu şarkılar söyledi.Büyük beğeni ve alkış alan Koro sonrasında Yavuz Selim İlköğretim Okulu Öğrencisi Ceren KARA ‘’Çocuk Bayramı adlı şiiri okudu.,




 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 92.Yıldönümü kutlamaları  Namık Kemal İlköğretim Okulu Bando Takımının eşliğinde tüm okulların Bayrak ve Flama Geçit Töreni ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim