HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Kaymakam Deniz Pişkin başkanlığında Köy muhtarlarıyla 2017 yılı değerlendirme toplantısı daire ve kurum amirlerinin de katılımıyla yapıldı.

 Halk Eğitim Merkezi Salonunda yapılan toplantıya Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Özgün Yapağı, İlçe Müftüsü Eyyüp Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, İlkçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ceylan Çayır, Hastane Başhekimi Dr. Ahmet Karakuş, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Zalim, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Firuze Soyak, Orman İşletme Müdürü Alpaslan Kadı, Özel İdare Müdürü Mustafa Kayacı, KHGB Müdürü Recep Keçeci, Milli Parklar Şube Müdürü Derya Kayacı, ve köy muhtarları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Kaymakam Deniz Pişkin yaptı. Köylerin tamamını gezen Kaymakam Deniz Pişkin köyler hakkındaki izlenimlerini paylaştı. Gördükleri eksikliklerin kısa sürede tamamlanması için çalışmaları sürdürdüklerini söyleyen Kaymakam Deniz Pişkin KÖYDES çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını ve eksik hizmetlerin programa alınacağını söyledi. Kaymakam Deniz Pişkin’in köy ziyaretleri ve köy çalışmalarını içeren slayt gösterisi sunumu yapıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Kazım Şahin ise belediye olarak hizmetin daha hızlı sürede götürülmesi için KÖYDES çalışmalarını üstlendiklerini söyledi. Amacın hizmet vermek olduğunu belirten Başkan Şahin asfalt işinde 4 köy yolunun kaldığını mevsimsel şartlar nedeniyle İlkbahar aylarına bıraktıklarını, su deposu çalışmalarında ise çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Daire ve kurum amirleri tarafından köylere yapılan hizmetlerin anlatılmasının ardından muhtarların soruları ilgili kurum amiri tarafından cevaplandı.

Hayvan hırsızlığı konusunda devriyelerin sıklaştırıldığını belirten İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Özgün Yapağı şüpheli araç görülmesi durumunda 156’ya bildirilmesini istedi.

Toplantıda Tosya Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı İhsan Koçgözlü tarafından köylere verdiği hizmetlerden dolayı Kaymakam Deniz Pişkin’e ve Belediye Başkanı Kazım Şahin’e plaket verildi.

Muhtarların sorularının cevaplandırılmasının ardından toplantı sona erdi.

 

  (SDA-

Editör: TE Bilisim