Helikopterde bulunan 14'ü Jandarma Özel Harekat mensubu ile birlikte toplam 17 asker şehit oldu. Siirt Valisi Ahmet Aydın, Pervari ilçesinin kırsal kesiminde bulunan birliklere asker sevkiyatı yapan İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı bir helikopterin bu sabah saatlerinde düştüğünü söyledi.

Vali Aydın, Köprüçay Köyü yakınlarında düşen helikopterde bulunan 14 kişilik Jandarma Özel Harekat timi ile 2 pilot ve 1 uçuş teknisyeninden oluşan uçuş ekibinin şehit olduğunu açıkladı. Vali Aydın helikopterin kesin düşüş nedeninin ise araştırıldığını söyledi.

HELİKOPTER SİS NEDENİYLE KAYAYA ÇARPTI

Vali Ahmet Aydın, bölgedeki olumsuz hava koşulları ve sis nedeniyle helikopterin direkt olarak kayaya çarptığını belirterek, şunları söyledi:

''Helikopter direk kayaya çarpmış. O nedenle bütün askerler şehit olmuş. Bir gün önce operasyon başlamıştı Pervari kırsalında. Sabah da arkadaşlarına yardım etmek amacıyla operasyona destek için gidiyorlardı askerler. Facia 07.25 gibi oldu. Sisten kaynaklanan bir facia yaşandı. Helikopterde 3 subay, 4 astsubay, 9 uzman erbaş vardı. Siirt'ten de uzman erbaş var şehit olan. Şehitlere ulaşıldı. Naaşları getiriliyor.''

BÖLGEDE SİS VARDI

Helikopterin uçtuğu bölgede sisin etkili olduğu öğrenildi. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevkedilirken, havadan da güvenlik önlemi alınması amacıyla, Kobra tipi helikopterler de gönderildi.

Editör: TE Bilisim