Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Himmet Polat,  Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin,  Tosya Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Akdaş, Tosya Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Cemil Ocak, Tosya İlçe Emniyet Müdür Kaan Yıkılmaz, Parti temsilcileri Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, Tosya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Karakuş, resmi ve özel bankaların temsilcileri, özel eğitim kurumları temsilcileri, meslek kuruluşları temsilcileri, özel kuruluşlar ve kamu yararına çalışan derneklerin temsilcileri katıldı.



Polis Memuru Hatice Önal sunduğu program Atatürk Anıtına Çelenk sunulması ile başladı. Daha sonra Aziz şehitlerimiz için Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.



Tosya Emniyet Amiri Göksel Aydın yaptığı konuşmada Türk Polis Teşkilatın tarihçesi hakkında kısa bir bilgi verdi. Daha sonra Tosya İlçe Emniyet Müdürü Kaan Yıkılmaz Polis haftası  hakkında konuşma yaptı.


Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz yaptığı konuşmada Türk Polisinin zor şartlarda fedakârca görevlerini yaptıklarını Vatan sevgisi ve Millete duyulan hizmet aşkının her türlü zorlukları yenmelerinde en büyük etken olduğunu söyledi.






Ödül töreninin heyecanına ve yorgunluğuna dayanamayan bir öğrenci tören alanında baygınlık geçirdi ve Hastaneye götürüldü

Yapılın konuşmalar sonunda 167.Polis haftası etkinlikleri kapsamında ilçemizde düzenlenen Polis Konulu şiir, Kompozisyon ve resim yarışmalarında ,Küçük ve Yıldızlar kategorilerinde düzenlen kros yarışmalarında Gençler ve Büyüklerde düzenlenen Atış müsabakalarında dereceye girenler protokol tarafından kupa ve madalyaları verildi.





Ödül töreni ardından Tosya Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Korosu Kısa bir müzik dinletisi sundu ve Koro emniyet teşkilatınındı katılımı ile hep birlikte Polis Marşını okudular. Törenler sonunda Emniyet teşkilatı Emniyet müdürlüğü bahçesinde kutlamaların kabulü ve ikramda bulundular.








Habertürk : Sedat Ağacıkoğlu

Editör: TE Bilisim