HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Fethullahçı Terör Örgütünün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğünde görev yaparken vücuduna aldığı 5 mermi ile yaralanan ve gazilik unvanı alan Tosya ilçesi Bayat köyü nüfusuna kayıtlı Remzi Baş (59) hayatını kaybetti.

15 Temmuz Fethullahçı Terör örgütünün yapmış olduğu hain darbe girişimi gecesi Ankara Emniyet müdürlüğünde görev yapan Remzi Baş o gece helikopterlerden açılan ateş sonucu vücuduna aldığı 5 kurşun yarası ile yaralanmış ve 15 Temmuz Gazisi unvanını alarak aylarca tedavi altında kalmıştı.

Dün Bayat köyünde ikamet eden annesini ziyaret için Ankara’dan köye gelen Gazi Remzi Baş geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmış fakat tüm müdahalelere rağmen hayata gözlerini kapattı.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 152'si asker, 3'ü sivil 155 sanığın yargılandığı davaya müşteki olarak katılan 15 Temmuz gazilerinden polis memuru Remzi Baş, olay günü Ankara Emniyet Müdürlüğünde bulunduğunu ve darbecilerle mücadele ettiğini söyleyerek “Darbeci askerlerden biri, 'Burada bir tane bile canlı polis istemiyorum.' dedi. Bunun ardından helikopterlerden bölgeye ateş edildi. Ben de 5 ayrı yerimden yaralandım " ifadelerini kullanmıştı.

Tosya'da Yeniden Refah Partisi Mitingi Tosya'da Yeniden Refah Partisi Mitingi

15 Temmuz Gazisi Remzi Baş dün Ankara’da vefat etti. Gazi Baş’ın cenazesi memleketi Tosya ilçesine getirilerek Bayat köyünde aile kabristanlığına defn edildi.

Editör: TE Bilisim