Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Şehitlik ziyareti ile başladı.

Hain darbe girişiminin zaferle sonuçlandığı ve Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan edilen 15 Temmuz Zaferi beşinci sene-i devriyesinde Tosya ilçesinde de etkinliklerle kutlanıyor.Etkinliklere Tosyalı hemşehrimiz Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakc'nın 15 Temmuz Şehidimiz Mustafa Kaymakcı'nın anısına Şehit Mustafa Kaymakcı Anadolu Lisesinde Gül dikimi ile başladı.Daha sonra Tosya Asri Mezarlığında Şehitliği Ziyaret eden Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı ve ilçe Protokolü Şehitlik ziyaretiyle başlayan etkinliklerde ilk olarak Kuran’ı Kerim Tilaveti okundu ve İlçe Müftüsü Halil İbrahim Sabırlı tarafından dua yapıldı.

Kuran’ı Kerim Tilavetinin ardından şehitlerin kabrini ziyaret eden Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı ve Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ile protokol üyeleri şehitlerin kabirlerine karanfil bırakarak dua etti.

Pandemi nedeniyle sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek maske kullanılıyor. Etkinlikler akşam saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanında devam edecek.

Editör: TE Bilisim