Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tosya ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamaları şehitlik ziyaretiyle başlayarak akşam yapılan etkinlikle devam etti.  İlçenin Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen etkinlikler saat 20’00 de başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapıldı.  İlçe Müftüsü Halil İbrahim Sabırlı tarafından dua yapıldı.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil; “Bu hain darbe girişimini engelleyen, karşısında dimdik duran, tankın altına yatan, silahın namlusuna göğsünü siper eden bu memleketin öz evlatlarına da selam olsun.

Bu kutlu mücadelede ahirete intikal etmiş, şehitlik makamına erişmiş, bütün vatandaşlarımıza Rabbimden rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, bir karış toprağını bile muhafaza ederken şahadete düşmüş, başta Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Tabi 15 Temmuz 2016 Türk Milletinin kurtuluşu Milli Devlet yapılanmasının devam etmesi yeniden oluşmasını sağlayan kara bir gündür. Bizim millet olarak bu günlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz şeylerden bir tanesi de birlik ve beraberliğimizi sağlamamızdır.

Milli Devlet yapılanması içerisinde bu vatanın öz evlatları yer almalıdır. Geleceğimize, gençliğimize, çocuklarımıza sahip çıkmanın tek yolu  birlik ve beraberlikten geçer” dedi.

Protokol konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz mesajı okundu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve Otuzüç Kurşun sinevizyon gösterileri yapıldı, Bayrak Şiiri okundu. Tosya Müftülüğü İlahi Grubu tarafından seslendirilen ilahilerin ardından, Tosya Musiki Derneği tarafından kahramanlık türküleri okundu. Etkinlik Tosya Ahi ve Yaren Derneği tarafından yapılan mehteran gösterileri ile sona erdi.

Protokol üyeleri ve Tosya halkın katılımıyla gerçekleşen etkinliğin ardından Tosya halkı demokrasi nöbetini bırakmadı. Resmi ve özel kurumlar tarafından ellişer kişilik gruplar halinde sabah namazına kadar demokrasi nöbeti tutuldu. Nöbet sabah namazı öncesi saat 04.10’da okunan selalar ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim