HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü törenle kutlandı.

İlçe müftülük konferans salonunda gerçekleştirilen törene Kaymakam A. Ferhat Özen, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, ilçe protokolü, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Suat Aktürk yaptı. Aktürk konuşmasında; “İstiklal Marşımız ‘Korkma!’ seslenişi ile başlar. Bu ifade, vatanımızın kaybedilme endişesinden değil, en olumsuz durumlarda dahi, ümitli kalabilmenin ve milletimizin, hür yaşama azmi ve aşkının bir ifadesidir. Çünkü esaret de, ümitsizlik de Türk Milletine yakışmaz. Türk Milletinin yüceliğini, vatanımızın korunmasını, zaferlerini ve bayrağımızın kutsallığını en güzel duygularla anlatan, Milli Mücadelemizin destansı bir ifadesi olan İstiklal Marşı 12 Mart 1921 tarihinde TBMM tarafından milli marşımız olarak kabul edildi” diye konuştu.

İlçe Kaymakamı A.Ferhat Özen ve Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil gazetecilere yaptığı açıklamada ‘’ İnşallah Allah bir daha bu milletimnize İstiklal Marşı yazdırmaz.Ebediyata kadar birliğimiz daim olsun.Yek Bayrak,Tek Vatan ve Tek dil içerisinde ömür boyu mutlu ve huzurlu yaşayalım’’dediler.

Öğrencilerin ‘Ay Yıldızlı Bayrağım’ isimli müzikli gösterisinin ardından Elif Naz Şengül tarafından Birlik Şiiri okundu. İstiklal Marşı’nın Kabulü isimli tiyatro gösterisi yapıldı. Beren Yağcı tarafından ‘Zulmü Alkışlayamam’ isimli şiir okundu, ‘İstiklal Mücadelesi’ isimli gösteri gerçekleştirildi.

Program fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim