Cumhuriyet'in ve demokrasinin vazgeçilmez unsuru ve temel taşlarından biri olan, özellikle yerel basına emek veren tüm basın mensuplarının'10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü yürekten kutladığını belirten Kaymakam Türköz, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

'Gazetecilik mesleği, özellikle fedakârlık isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Günümüzün en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumu bir taraftan gelişen olaylar karşısında bilgilendirirken, bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir.

 Hak ve sorumluluk bilincinin güçlenmesinde, demokrasi kültürünün gelişmesinde, sağlıklı bir toplum düzeninin inşasında gazetecilerin rolü oldukça büyüktür. Toplumsal hayattaki etkinliğini gün geçtikçe arttıran, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan ve insanlara bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu gerçekleştiren basınımızın'10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.'





Kazım Şahin - Tosya Belediye Başkanı


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Belediye Başkanı Kazım ŞAHİN, toplumun haber alma hakkını ve yönetime katılma sürecini gerçekleştiren basın mensuplarının ve çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutladığını bildirdi. Başkan ŞAHİN, “Gazetecilik mesleği özellikle fedakarlık isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamuoyunun beklentilerine zaman zaman doğru şekilde açıklamalarına yardımcı olmaktır.
Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan gazetecilik, küreselleşen dünyayla iletişimin sağlanması, katılımcı ve yönlendirici bir kamuoyunun oluşturulması ve fikirler ne olursa olsun huzur ve hoşgörü ortamı oluşturmasının korunmasında önemli bir sorumluluğu üstlenmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle İlimiz ve İlçemizde kamuoyunun aydınlatılması için katkıları bulunan gazetecilerimizin bu anlamlı gününü kutluyor, Sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum.



Sedat Ağacıoğlu - İnternet Yayıncıları Gazetecileri ve Yazarları Derneği Başkanı


İnternet Yayıncıları Gazetecileri ve Yazarları Derneği Başkanı Sedat Ağacıkoğlu ‘’ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü  dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Ağacıkoğlu, 212 sayılı kanun 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle Türk basınında dönüm noktası olduğunu  10 Ocak  tarihinin Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlandığını söyleyerek şunları kaydetti:


"Gazeteciler olayları evimize kadar getiren, gecelerini gündüzüne katan, bazen gecenin karanlığında, bazen savaşın ortasında canları pahasına her türlü risk altında görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadırlar.  Basınımız, tarihin her döneminde halkımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini bütün olumsuzluklara rağmen en iyi şekilde yapmaya çalışmaktadır. Kurumların yaptığı çalışmaların halkımıza doğru ve zamanında iletilmesinde, başarıların alkışlanmasında, sorunların daha hızlı giderilmesinde ve demokrasinin güçlenmesinde önemli bir yere sahiptirler.

Bu duygularla tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, başarılarının devamını dilerim. ‘’


Editör: TE Bilisim