Yurt genelinde olduğu gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78. Yıldönümünde ilçemizde de anma programı düzenlendi.
Anma programı saat 08.45’te, ilçemiz Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu ile başladı. 2 dakikalık Saygı Duruşu ve sirenlerin çalınmasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar yarıya indirildi.    
Program saat 09.45’te müftülük konferans salonunda devam etti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Fatih Ortaokulu Müdürü Recep Ergüven yaptı. Ergüven konuşmasında; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve çağdaş Türkiye’nin mimarı olan Atatürk’ün ölümünün 78’nci yıldönümünde onu anmak için toplanmış bulunmaktayız. 
Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı; görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslararası ilişkilerde güvenilirlik, barış ve insan severlik değerleri ile de evrensel bir kişidir. ” dedi.    
‘Dersimiz Atatürk’ isimli videonun izlenmesinin ardından Fatih Ortaokulu öğrencileri Atatürk’ün Çocukluğunu canlandırdı. 
Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından Fatih Ortaokulu korosu tarafından Atatürk’ün Sevdiği Türküler seslendirildi. 
‘Atatürk’ün Son Zamanları’ adlı oratoryo ve ‘Atam İzindeyiz’ adlı gösterinin sunulmasının ardından Atatürk’ün 78. Ölüm yıldönümü anma programı sona erdi.
10 Kasım Atatürk’ü Anma Programına Kaymakam Yusuf Cıbır, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Özgür Yapağı, İlçe Emniyet Müdürü Savaş İlgün, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, CHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Okuducu, MHP Tosya İlçe Başkanı Muvaffak Etyemez, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Zalim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Müfide İclal Uçar, Hastane Başhekimi Dr. Ahmet Karakuş, Hastane Müdürü Mustafa Uzbilgin, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü İsmail Çalışkan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Yağmur,Denizbank Tosya Şubesi Müdiresi Elif Katırcıoğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Baş, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.  
















Editör: TE Bilisim