"Ekonomik hayatın aktörleri ticari faaliyetlerini 55 yıllık bir kanunla yürütüyor." diyen Harun Kaynak, 55 yılda dünyanın ve ekonomik anlamda kullanılan ticari enstrümanların değiştiğini, yöntemlerin farklılaştığını, teknolojinin devreye girdiğini, e-ticaretin ve küresel rekabetin yoğunlaştığını anlattı.


Tosiad  tarafından organize edilen 'Türk Ticaret Kanunu ‘nun getirdikleri konulu konferansda  konuşan Baş Hesap Uzmanı,Konya Vergi Dairesi Eski Başkanlarından Türkerler Şirketler Grubu Mali Koordinatörü  Harun Kaynak, yeni TTK'nın müteşebbislerin rekabet gücünü artırdığını kaydetti.



Şirket ortağının, şirketten borç alabilmesine kriter getirdiklerini ifade eden Kaynak , düzenleme hakkında şu bilgileri verdi: "Şirketlerin hangi denetim, bağımsız denetim kurulu ya da bağımsız denetçi tarafından denetleneceğine ilişkin husus şirketlerin sermaye yapıları, büyüklükleri dikkate alınmak suretiyle yapılacak. Küçük işletmeler şeklinde belirleme yetkisi de Bakanlar Kurulu'na veriliyor. İnternet sitesi kurma yükümlülüğü bağımsız denetime tabi olacak şekiller açısından uygulanacak. Bağımsız denetim kategorisinde değilse, internet sitesi kurma yükümlülüğü olmayacak." dedi.


Tosya Müftülük Konferans salonunda ki konferansa katılan ilçemiz işadamları ve Muhasebeciler konferansın sunumunu yapan Harun Kaynak’ı dinledikçe 1 Temmuz 2012 de yürürlüğe girecek olan Türk Ticaret  Kanunu’nun gözlerini korkuttuğunu ama kendilerinden emin olduklarını söyleyerek  1 Temmuz öncesinde ve sonrasında olduğu gibi ticaretlerine ve muhasebelerine önem verdiklerini ifade ettiler.





Editör: TE Bilisim