HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Tosya Belediyesi’nin 2022 yılı bütçe gerçekleşme raporunun ayrıntıları belli oldu. Bütçe gelirlerinde yüzde 98, giderlerde de yüzde 93 gerçekleşme oranı yakalandı.

Bütçenin başarı ölçütünün gerçekleşme oranı olduğunu söyleyen Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil  “Bu oranlar bütçeyi doğru bir şekilde yönettiğimizi gösteriyor. Güvenilir mali yapımız, bu yapıyı yönetebilme gücümüz, Tosya tarihinin en büyük yatırımlarına imza atmamıza ve Şehirlerarası Otogar, Galericiler Sitesi ve Bölgesel Hayvan Pazarı ile Modern Mezbaha ne gibi önemli projeleri hayata geçirmek için de bizlere büyük cesaret veriyor. Tosya’mızın gelişmesinde kararlı ve planlı bir şekilde hareket ediyoruz.” dedi.

2022 yılının bütçesini 77 milyon 891 bin TL olarak belirlediklerini fakat ilçede yatırımların ve yeni projelerin hayata geçmesi ile birlikte 32 Milyon 570 Bin TL ek bütçe yaparak toplamda 2022 yılı 110 Milyon 461 Bin TL oldu. Bütçe gerçekleşme rakamımız 101 Milyon 690 Bin TL olarak belirleyen ve yüzde 45'ını yatırımlara ayıran Tosya Belediyesi’nin 2022 yılı bütçe gerçekleşme oranları da bütçe planlamasındaki başarısını ortaya koydu.

TOSYA 2023 YATIRIM PROGRAMINDA ARALARDA SIKIŞTI KALDI TOSYA 2023 YATIRIM PROGRAMINDA ARALARDA SIKIŞTI KALDI

2022 yılı Bütçesi için çok emek verdik

2021 yılında yaşanan pandemi dönemi ve Belediyemize getirdiği mali yükün yanı sıra ekonomik krizin giderek derinleştiği bir yıl oldu. Tosya Belediyesi’nin ve muhasebe departmanının güçlü finans ve idari yapısı sayesinde yatırımlarını ara vermeden sürdürdük. Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, “Belediye Başkanlığı seçimlerini kazandığımız 2019 yılından bu yana yaptığımız yatırım tutarı Belediye tarihinin rekor rakamlarına ulaştı. İlçemizin sorunlarını çözmek için Belediye kadrolarımızla ve MHP meclis üyelerimizle gece gündüz çalışıyoruz. Üç senedir ortaya koyduğumuz bütçe rakamları ve gerçekleşme oranları ülke genelinde yaşanan sıkıntılara rağmen son derece başarılı. 2022 yılının bütçe gerçekleşme oranlarına baktığımızda 2023 yılında daha da başarılı olacağımızı gösteriyor. Kastamonu ilçeleri arasında örnek olacak bütçe yaparak yaptığımız yatırımlarla gerçekleşme oranın %95 oranında sağlıyoruz. Büyük bir titizlikle çalışan ve emek veren tüm belediye idari personel arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

2023 yılı Bütçemiz Tosya için Yatırım Yılı Olacak

Göreve geldiği ilk günden bu yana şeffaflık ilkesi gereği belediyenin mali yapısını her zaman vatandaşımızın bilgisine açık tuttuk. Belediye Başkanı Kavaklıgil, “2023 yılında da aynı ilkeler çerçevesinde, titizlikle çalışmaya devam edeceğiz. 2022 yılındaki bütçe gerçekleşme oranlarındaki başarımız, güvenilir mali yapımız, bu yapıyı yönetebilme gücümüz, bize önümüzdeki günlerde yeni projeler ve yatırımlar için güç veriyor” dedi.

2022 Yılı Bütçesi Tosya Belediye Tarihinin Önemli bir başarısıdır

Tosya Belediyesi 2022 yılı gelirleri toplamda 102 Milyon 604 Bin TL olurken 2022 yılında 240 personelin çalıştığı bir belediye olarak Personel-Vergi-Faiz ve İlçeye yapılan Yatırım rakamlarını topladığımız zaman 101 Milyon 690 Bin TL gider harcaması yapmıştır.2023 yılı 255 Milyon 713 Bin TL lik dev bütçemiz ile Tosya ilçesi başta yatırım alanında olmak üzere sosyal ve kültürel alanlarda da altın çağını yaşayacaktır’’ dedi.

Editör: TE Bilisim