Şehit Yakınlarına Faizsiz Konut Kredisi

Ülkemizin bütünlüğünü korumak için can veren şehirlerimizin ailelerine yardımcı olmak adına birçok kolaylık sağlanıyor. Bunlardan birisi de TOKİ tarafından sunulan faizsiz konut projeleridir. Bu projelerden ev alma hakkına sahip olan şehit ve gazi aileleri faiz ödemeden istedikleri vade seçeneğini kullanarak barınma ihtiyaçlarını gidermeleri sağlanıyor.

Faizsiz konut kredisinden şehit ve gazi aileleri yararlanması için yeni bir düzenleme yapıldı. Resmi gazetede yayınlanan habere göre Hak Sahipliği Belgesi alan tüm yakınlar bu kampanyada yararlanma şansına sahip oluyorlar. Ev ihtiyacınız gidermek isteyen ancak bunun için herhangi bir gücü olmayan aileler bu sayede rahatça TOKİ tarafından yapılan konutlara sahip olabiliyor.

Şehit Yakınları Faizsiz Konuta Başvuruyu Nasıl Yapabilir?

Şehit yakınları faizsiz konut kredisine başvuru yapmak için öncelikle TC vatandaşı olma şartı aranıyor. Bunun için başvuruların yapıldığı yer Ziraat Bankası şubeleridir. Bankaya giderek alınan hak sahipliği belgesi ile başvuru yapılabiliyor.

Hak sahipliği belgesi alınması için gidilecek yer, Sosyal Güvenlik Kurumunun içinde hizmet veren Emeklilik Genel Müdürlüğüdür. Belge bu sayede alınabiliyor. Bu belge ve bankanın sizden istediği diğer belgelerle birlikte başvurunuzu rahatça yapmanıza imkan veriliyor. Amaçlanan şehit ve gazi aileleri, yakınlarına faizsiz bir şekilde konut alma şansı sunmaktır. Etrafınıza bu tür bir aile varsa bu konu hakkında onlara gerekli bilgiyi verebilir ve ev almalarını sağlayabilirsiniz.

Şehit Yakınlarına Faizsiz Konut Kredisi Nasıl Verilir?

TOKİ şehit yakınlarına verilen bu kampanya da diğer başvurularda olduğu gibi herhangi bir sınır koymamıştır. Ülkemizin her yerinde yapılan projelerden faizsiz konut kredisine başvuru yapılarak istediği kadar ev almalarına imkan veriliyor.

Çekilen geri ödenmesi için de özel bir yönetmelik bulunuyor. Krediyi çeken kişiye bağlanmış olan maaşının ¼ oranını geçmeyerek ödemesi alınıyor. Yani alınan maaşın dörtte 1’i kredi taksit ücreti olarak alınıyor. Tabi isteyen aileler bu ödemelerini daha hızlı yapmak için farklı bir miktarı da ödeme hakkına sahiptir. Rahatça ev almak isteyen şehit ve gazi aileleri yakınları bu kampanyaya başvurarak barınma ihtiyaçlarını giderebilir.

https://www.faizsizev.org/sehit-aileleri-icin-faizsiz-konut-kredisi/

https://www.faizsizev.org/toki-basvurusu-2020-sartlari/

Editör: TE Bilisim