Bölge’de ihracatın artırılmasına yönelik Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından uygulanan “İşletmelerin İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Tosya’da ahşap kapı üretimi yapan 5 firmaya ihracat danışmanlık hizmeti desteği sağlanacak.

KUZKA tarafından 22-27 Nisan 2019 tarihinde Kastamonu’nun ilçesi Tosya’da düzenlenen ihracat eğitimine katılan 10 firma arasından seçilen 5 firmaya sunulacak ihracat danışmanlık hizmeti desteği kapsamında firmalarla protokol imzalandı. KUZKA Genel Sekreterlik makamında düzenlenen protokol imza törenine Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan GENÇ ile danışmanlık hizmeti desteği almaya hak kazanan Güven-Pa Orman Ürünleri, Güvensan Orman Ürünleri, Karsan Orman Ürünleri, Mustafa Karacan ve Yiğiter Orman Ürünleri’nin firma temsilcileri katıldı. Firma temsilcileri ile ayrı ayrı imzalanan danışmanlık hizmeti protokolü kapsamında firmalara kurumsal röntgen çekilmesi, hedef pazar araştırması, pazarlama karmasının (ürün, fiyat, dağıtım, tanıtım) belirlenmesi ve içeriklerinin oluşturulması ve hedef pazardaki potansiyel alıcı firmaların belirlenmesi gibi hizmetler sunulacak.

İmza töreninde konuşan KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan GENÇ, Ajansın Bölgenin ihracat kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, bilgilendirme, eğitim ve danışmanlık hizmeti şeklinde üç aşamada planlanan proje ile kapı üreticisi firmalara ihracat yapabilme kabiliyetini kazandırmayı ve ihracat yolunu açmayı amaçladıklarını kaydetti.  

Proje kapsamında firmalar hedef pazardaki potansiyel alıcılar ile iletişim, hedef pazarlardaki firmalara tekliflerin iletilmeye başlanması ve müşteri ilişki sistemi kurulmasına destek sağlanması konularında da danışmanlık hizmetlerinden faydalanabilecekler. KUZKA tarafından 13 Mayıs’ta Tosya’da başlatılan proje ile firmalara Ağustos ayına kadar ihracat danışmanlık hizmeti desteğinin sağlanması planlanıyor.  

Editör: TE Bilisim