Konut Projelerine Kredi Desteği

Konut projelerinden ev alacaklar kredi desteklerine büyük önem veriyor. Özellikle devlet destekli yapılan krediler ile uzun vadeli, uygun faiz oranıyla ev almak mümkün kılınıyor. Sizlerde bu kredilerden birisine başvuru yaparak hızlı bir şekilde ev almanız mümkün hale geliyor. Ayrıca daha düşük maliyete ev almayı başarmış oluyorsunuz.

Önemli olan evi en uygun şekilde almak olduğu için sağlanan kredi destekleri çok önemli olarak kabul ediliyor. Devlet bankaları bu konuda özel bankalara göre daha uygun kredi imkanları veriyor. Sağlık çalışanları, emekliler ve bazı özel dönemler için kredi imkanları sunuluyor. Bu da ev almak isteyenlerin rahatça başvuru yapmasına yardımcı oluyor.

Konut Projelerinde Kredi Desteğinin Önemi

Konut projeleri bildiğiniz gibi yüzlerce konutun aynı alan içerisinde bulunmasını kapsıyor. 1+1’den 5+1’e kadar farklı konut seçenekleri sunuluyor. Ürün yelpazesi açısından çok sayıda fazla seçenek insanlara sunuluyor. Bu seçeneklerden hangisinin size uygun olduğuna karar vermeniz gerekiyor. Buna karar verdikten sonra bir ev almak daha rahat oluyor.

Mesela önce %20 peşinat alınması gerekirken günümüzde yapılan kampanyalar ile %10 ile 15 arasında peşinat isteniyor. 15 yıl vadeli bir krediyi pandemi döneminde %0,64 banka kredisiyle almak mümkün kılınıyor. Sizlerde bu kredilerden birisine başvurmak için kamu bankalarına gidebilirsiniz. Kamu bankaları özellikle Emlak GYO, TOKİ destekli yapılan projelerde sağlanıyor.

Devlet Destekli Konut Projeleri Kredi İmkanı

İnşaat şirketleri ile bankalar tarafından özel olarak yapılan anlaşmalar sayesinde konut projeleri için çok uygun oranlı kredi desteği sunuluyor. TOKİ projelerinde devlet bankaları %0,49’a kadar kredi faiziyle destek sağlıyor. Ancak özel sektörde bu kadar düşük kredi faiz oranları sunulmuyor. Ama gene de özellikle 1-2 sene önceye göre çok düşük kredi faiz oranları sunuluyor.

Özellikle 10-15 yıllık vadeyle ev almak isteyenler için bu çok uygun kredilerin olmasını gerektiriyor. Korona virüs sonrası konut kredisine ek olarak, konut kredisi tamamlama kredisinde bankalar tarafından sunuluyor. Bu sayede hem yatırım hem de barınma ihtiyacı için ev almak isteyenlere tüm imkanlar sunulmuş oluyor.

https://www.konuttakredi.com/kentsel-donusume-giren-konutlara-kredi-destegi/

https://www.konuttakredi.com/

https://www.konuttakredi.com/ev-sahibi-olma-hayalleriniz-gercek-oluyor/

Editör: TE Bilisim