HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Türkiye Kontrplak Üreticileri Derneği (KONÜDER) ‘nin  Başkanı İsmail Ercan Kontrplak üretimde kullanılan hammadde sıkıntısında yaşanan sorunlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Dernek Başkanı İsmail Ercan yaptığı açıklamada ‘’ Dünya’nın en büyük üreticisi Çin pandemi döneminde başlayan ve günümüze kadar devam eden tedarik zincirindeki bozulma nedeni ile Özellikle Kuzey Afrika ülkeleri zaten kısıtlı olan ve kontrplak üretiminde kullanılan ağaç hammaddesi kavak ağacından üretilen papel hammaddeye yoğun talep gösterdiler. Yaşanan yoğun talep karşısında ağaç fiyatlarında kontrol edilemez bir artış ve enflasyon oluştu. Hammadde bulmakta zorluk çeken yerli üreticiler ve Kontrplak Üreticiler Derneği olarak Ticaret Bakanlığına gerekli başvuruları yaptık. Bununla ilgili olarak Ticaret Bakanlığı yetkililer yaptıkları araştırma ve incelemelerde derneğimizin ve yerli üreticilerin haklılığı ispatlandı. Sonuç olarak ihracatta kısıtlama ve ihracatı kayıtlı mallar listesine alınması kararı alınmıştır.

Pandemi döneminde yaşanan daralma sonrasında oluşan hammadde sıkıntısı Kontrplak Üreticiler Derneği olarak yapmış olduğumuz yoğun mesai ve çalışma sonrası bir nebzede olsa çözülmüş oldu.

Editör: TE Bilisim