Haylinizdeki Eve Sahip Olabilirsiniz

Herkesin temel barınma gereksinimi olan bir evde yaşamak hayatın gerekliklerindendir. Ev bize ailemizle birlikte barınmayı sağlayan ortamdır. Bu ortamda olabilmek için ya kira öderiz ya da satın alıp bu durumu gerçekleştirebiliriz. Kira ödemek ise son zamanlarda artan enflasyon değerleri ile daha da zor gelen bir hal olmaya başladı. Evler ise yüksek fiyatları sebebiyle erişilemeyen sadece hayal olmaya mahkûmmuş algısı oluştu. Kirada kaldıkça ve sürekli ödenen kira neticesinde ev sahibi olmak bir hayal algısından çıkılabilir. Tüm bu algının yanında ise istenilen evin sahibi olabilme imkânları günümüzde var. Hayalinizdeki eve sahip olabilirsiniz.

Ev Sahibi Nasıl Olunur

Düşünün ki bir evi beğendiniz ve fiyatını biriktirmek istiyorsunuz. Ödediğiniz kira masrafı ve diğer geçim harcamaları sebebiyle bu birikimi gerçekleştiremiyorsunuz. Kiranıza ödediğiniz masrafı düzenli ödeyerek aslında ev sahibi olabilirsiniz. Hayalinizdeki eve sahip olabilirsiniz. Bunun için size bankalar konut kredisi ile bu imkânı sağlıyor. Aylık bir ödeme koşuluyla oturduğunuz evde bankaya kira öder gibi ev sahibi olabilirsiniz.

Bankaların sunduğu konut kredisi imkanı ile birçok kişinin yüzü gülüyor. Bankalar sizin gelirinizi ve giderinizi hesapladıktan sonra bölebileceği vadeler ile size ödeme planı çıkartıyor. Aylık çok düşük faiz oranları ile hayalinizdeki eve sahip olabilirsiniz.

Bankalar Konut Kredisinde Nelere Dikkat Ediyor

Alacağınız binanın garanti durumuna dikkat eden bankalar siz evi aldığınız zaman binanızı ipotek ettiriyor. Bu ipoteği ise ödemenizin sonuna kadar tutup ödemenizi gerçekleştirdiğinizde ipoteği kaldırıyor. Sizin aylık kazancınıza bakan ve yine aylık giderlerinizin hesaplanma sonucu çekilebilecek kredi miktarı aylık vadelere bölünerek ödeme koşulu ortaya çıkartıyor. Bu ödemeleri sağlık sigortası eşliğinde sahip olabilirsiniz.

Banka ile Ev Almanın Avantajları

Yüksek ödenen kiralar sürekli cebimizden bir miktarın azalmasına sebep olur. Ayrıca çok da düşük olmayan bu kira ödemeleri birikim yapabilmeyi büyük oranda engeller. Bu durum ciddi anlamda yüksek Mevlaların olduğu ev sahibi olabilme hayallerini suya düşürtür. Oysa hayalinizdeki eve sahip olabilirsiniz. Güven veren bankalar ödeme konusunda size avantajlar sağlar. Kira öder gibi ev sahibi olursunuz.

https://www.evhayalim.com/

https://www.evhayalim.com/ev-almak-icin-neler-yapiyorsunuz/

https://www.evhayalim.com/faizsiz-ev-almak-mumkun-mu/

Editör: TE Bilisim