Eviniz İçin Doğru Mobilya Seçimi Nasıl Yapılır?

Evimiz bizim yaşam alanımız. Zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz ve kendimizi en rahat hissettiğimiz yerdir evimiz. Eviniz için doğru mobilya seçimi gerçekleştirdiğiniz takdirde bu yaşam alanları daha sevilir ve daha keyifli bir yere dönüşür.

Günümüzde ise mobilya firmalarının artması sayesinde tercih yelpazesi de geniştir. Çeşit sayısı artıkça eviniz için doğru mobilya seçimi konusunda zorluklar yaşanabilir. Seçeceğiniz mobilya ile evinizde sakin ve huzurlu bir ortam yaşatılabilir. Doğru seçimin gerçekleşmesi modern görünümü de beraberinde getirir.

 Doğru Mobilya Seçimi Nasıl Yapılır?

Eviniz için doğru mobilya seçimi yaparken kesinlikle evimizin özelliklerini iyi bilmemiz gerekiyor. Salon ölçüleriniz ve salonun büyüklüğüne göre mobilyalar düşünülmelidir. Salonunuzdan küçük veya büyük gelecek mobilya hoş olmayan görüntünün meydana gelmesine sebep olur. Salonunuz büyükse renkli mobilya tercihi yapılabilir. Büyük salondaki renk sıkıcı görünümü kırar. Sade renkler dışında ufak renkli aksesuar ile bu görünüm bütün hale getirilebilir.

Mutfağınız için eğer mobilya seçiyorsanız gözü yormayan renkler tercih edilmelidir. Çünkü mutfak bir çalışma alanıdır. Gözün yorulması demek konsantrasyonunuzun bozulması demektir. Bu durumu ise sürekli yaşamak istemeyiz.

 Küçük Evlerde Nasıl Mobilyalar Tercih Edilmeli?

Büyük evler ilk başta çok talep görseler de zamanla küçük evlerde bu talep artmaktadır. Çalışan insan sayısının artması evlerde minimal kullanıma iteklediği için küçük evler tercih edilen bir noktaya çıktı. Sade ve şık mobilyalar küçük evinizin havasını değiştirebilir. Küçük evler için vazgeçilmez eşyalar ise çok kullanışlı ve az kaplayan eşyalardır. Bu eşyalar ise katlanan sandalye, depolanabilen sehpa gibi eşyalardır. Bu evlerde ise renk karmaşası olumsuz bir görünüme sebep olur.

Yatak Odalarında Mobilya Seçimi

Özellikle dekorasyon konusunda arka plana itilen yatak odaları aslında çok güzel fikirlerle rahatlığınızı sağlayabilirsiniz. Odanızın genişlik ölçütlerine göre seçeceğiniz mobilya alanınızın ferah olmasını sağlar. Özellikle beyaz renk seçilen mobilyalarda soft renklerle hafif dokunuşlar katabilirsiniz. Unutmayın asıl dinlendiğiniz ve uyuduğunuz oda olan yatak odaları dinginliğin göstergesidir. Bu yumuşak görüntü için mavi, yeşil, pembe renklerini tercih edebilirsiniz.

https://www.uzmanevim.com/mobilya/

https://www.uzmanevim.com/

https://www.uzmanevim.com/kucuk-ev-dekorasyonu-icin-oneriler/

Editör: TE Bilisim