Yatırımcının yıllardır baş tacı ettiği altın bu yıl dip seviyelerden kurtulamıyor. Ara ara hafif artışlar ile 100 lirayı yoklasada henüz beklenen yükselişi gerçekleştirmiş değil. Bu durum yatırımcının planlarını bozarken, yeni altın alımı düşüncesi içindekileri ise birhayli mutlu ediyor.

Özellikle yaz döneminde talebin yoğun olduğu zamanlara denk gelmesi haliyle altın alım gücünü arttırmış durumda.

Fiyat yükselişi olmadan bu fiyatların değerlendirilmesi ve alım yapacak olanların elini çabuk tutması gerekiyor. Çünkü uzun süredir düşen altın fiyatı her an yön değiştirebilir. Bu durumda alım fırsatının oluştuğu bu dönemleri kaçırmak birhayli üzüntü yaratabilir.


Peki Ufukta Artış Var mı? İstatistikler fiyatların yükseleceğini göstersede uzmanların büyük bir çoğunluğu henüz artış düşüncesini benimsemiş değiller. Geçtiğimiz yılki yükselişte düşüş sinyalleri verdiğini belirten uzmanlar 2012 yılı için çok umutlu olmadıklarını daha önce söylemişlerdi. Fakat umut yatırımcının ekmeği konumunda bu zamanlar.

Fiyatların düşmesiyle birlikte çeyrek altın fiyatı 160 lira seviyelerinin altında alıcı buluyor. Bilezik gramı ise 91-92 liradan satılıyor. Piyasaların aşağı yönlü seyretmesi bir hareketlilik getirmiş olsa da elinde altını olanlar için aksine bir durgunluk söz konusu. Yatırımını hali hazırda yükseliş için bekletenler ileriki zaman içerisinde olabilecek yükselişte mutlaka zararlarını kapatacaklardır.
Editör: TE Bilisim