HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu´nun Tosya ilçesi Akbük köyü ilkokul öğretmeni Muhittin Özdemir Uluslararası bir proje olan Canlıları Canlandıralım çalışması yanı sıra sınıf içinde yaptığı bahçe satrancı ile bir ilke imza attı.

Edinilen bilgilere göre Akbük köyü ilkokulu 2.sınıf öğretmeni olan Muhittin Özdemir yaptığı başarılı çalışmalarla eğitim verdiği yaklaşık 15 öğrenciyi her konuda başarılı kılıyor. Yaklaşık 4 ay önce Akbük İlkokulunda Uluslararası Paylaşım Platformu Etwinning üzerinden Animate The Livings (Canlıları Canlandıralım) adlı projeye ortak olarak eğitim alanında çalışmalarına hız verdi. Muhittin öğretmen bir köy okulundan yürüttüğü Proje ortaklığı ile Türkiye’den birçok il okulları ve hatta Romanya, Azerbaycan gibi ülkelerdeki okullarla da iletişim halinde. Akbük ilkokulundan ortak olduğu proje ile Öğrencilerin doğaya, bitki ve hayvanlara, canlılara ilgi duymalarını, kendinden başka etrafında birçok canlının var olduğunun farkına varmasını hedefliyorlar ve bununla ilgili çalışmalar yapıyor.

Son olarak Muhittin Öğretmen sınıf içinde farklı bir projeye daha imza atarak okul idaresi ile yaptığı ortak çalışma sonucunda 2/B sınıfına pet şişelerden Bahçe Satrancı yaptı. İlk önce sınıf içinde belirlediği alana satranç tablosunu çizen öğretmen daha sonra topladığı pet su şişelerini satranç ekipmanları olan Şah, Vezir, Kale ve At şeklinde keserek biçimlendirdi. Muhittin öğretmen daha sonra bunları kulun bahçesinde siya ve beyaz olacak şekilde takımlara ayırarak boyadı. İlk önce öğrencilerine satranç eğitimi veren muhittin öğretmen daha sonra sınıfta ve okul içinde satranç turnuvası düzenledi.

Editör: TE Bilisim