Okulların ders zilinin çalmasının ardından ilçemizde yaklaşık 7163 öğrenci ders başı yapması gerekirken 6.831 öğrenci ders başı yaptı. Okulların açılmasından bu güne kadar yaklaşık 10 gün geçmesine rağmen İlçe merkezinde Lise öğrencileri  ders başı yapar iken Köylerimizde bulunan yaklaşık 332 öğrenci ders başı yapamadı.

Köylerimizde bulunan 332 öğrencimiz okulların açılmasın ardından yaklaşık 10 gün geçmesine rağmen okula gidememenin üzüntüsü ve sıkıntısını yaşamaktadır.. Eğitimlerinden geri kalan bu öğrenciler  şu an sınıflarında öğrenim gören  arkadaşları ile eğitim öğretim açısından aradaki farkı nasıl kapanacak?

Kastamonu genelinde Taşımalı Eğitim ihalesinin yapılamamasından kaynaklanan bu sorun nedeni ile köyde bulunan öğrenciler okula gidemiyor.

Aldığımız bilgilere göre ihalenin önümüzdeki hafta içinde yapılacağı söylenmektedir.  İlçe merkezine yakın köylerde vatandaşlar çocuklarını  kendi imkanları ile okula göndermekte  iken uzak köylerimizdeki öğrenciler okula gidememekte eğitim ve öğretimden geri kalmaktadırlar.

İlçemiz de bu sorunun çözümüne ilişkin herhangi bir çalışma yapılmamakta ve ihale sürecinin başlaması beklenmektedir.

 

Editör: TE Bilisim