Tosya MYO Müdürü Doç.Dr. Hakan Akyıldız, Müdür Yardımcısı Niyazi Gümüş ve Genel Sekreter Sedat Karaçam’ın da bulunduğu bir ortamda basın mensuplarına okuldaki gelişmeler yerinde gösterilerek anlatıldı ve sorunlar masaya yatırıldı.

İlk eğitim öğretime Muhasebe (1. Öğretim), Elektrik, Biyomedikal ve Cihaz Teknolojisi (1 ve 2. Öğretim) ile Mobilya ve Dekorasyon bölümleri ile 48 öğrenci ile başlayan Tosya MYO, bugün bu bölümlere ilave olarak Muhasebe (2. Öğretim), Dış Ticaret, Evde Hasta Bakımı (1. ve 2. öğretim) bölümlerinde toplam 450 öğrenci eğitim görürken bir hafta sonra ek kontenjanla gelecek öğrencilerle birlikte Tosya MYO’da okuyan öğrenci sayısının 540 olacağı, Anestezi bölümünün de olmasına rağmen bu dönem bu bölüme öğrenci alınamadığı bildirildi.

Tosya MYO Müdürü Doç. Dr. Hakan Akyıldız, 6 öğretim elemanı ile başlayan okulda bugün için 19 öğretim elemanın olduğunu ve yeni atölye, laboratuar, sinema salonu, kütüphane ile okulun daha da genişlediğini kaydetti.

Akyıldız, ilave bina yapımı için beklemede olduklarını, proje ve yerin hazır olduğunu belirtirken okulun üniversite veya vatandaş katkısıyla yapılıp yapılmayacağı konusundaki soruya ise sessiz kaldı.

Okuldaki öğrenci sayısının gelecek yıl 1000 öğrenciyi aşacağını fakat 2. Öğretimde de en az 500 öğrenci olacağı için gerek gece gerekse sabah okul gelişlerinde D-100 üzerindeki kavşaktan geçişlerinde öğrencilerin korku ve tedirginlik yaşandığının altını çizen Okul Müdürü Akyıldız; “Burada bilindiği gibi her hafta mutlaka 1-2 kaza yaşanmaktadır. Hatta halk arasında ölüm kavşağı adıyla anıldığını da biliyoruz. Bu kavşağın mutlaka yapılması konusunda TCK Bölge Müdürlüğü’ne gerekli resmi başvurumuzu yaparak yardım isteyeceğiz. Bu çocuklar bize emanet. Bu kavşakta olası bir kazada öğrencilerimizin burunlarının dahi kanamasının hesabını veremeyiz. Bu konuda Valilik, Kaymakamlık, Rektörlük, Belediye ve tüm siyasilerimizden destek bekliyoruz” dedi.

Akyıldız, okul öğrencilerinin bir büyük sorununun da konaklama olduğuna dikkat çekerek kayıt döneminde 3 öğrenci, geçen hafta da 5-6 öğrencinin konaklama sorunu nedeniyle okuldan ayrıldıklarını hatırlatarak, Tosyalı girişimci ve yatırımcıların öğrencilerin konaklayabilecekleri bir –iki yurt konusunda çalışma yapmasını önerirken, “Öğrencilere konutlarda barınma konusunda ev verilmiyor, yurtların pahalı olduğu söyleniyor. Bu şekilde bu anlayışla gidilirse okulda öğrenci barındırmamız zorlaşır. Yurdun dört bir köşesinden okumak için gelen bu öğrencilere daha toleranslı, daha anlayışlı yaklaşım bekliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim