Tosya Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde düzenlen  törene, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Akyıldız, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç,protokol üyeleri, Tosya Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını yapan  Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Akyıldız, Tosya Meslek Yüksekokulu  öğretim görevlileri ve çalışanlarını tanıtarak başladığı konuşmasında, Yüksekokul ile bundan sonra yapılacak çalışmalar ve açılacak programlar hakkında bilgi verdi.  Açılacak yeni programlarla öğrenci sayısının artacağını ve bununda Tosya’ya her anlamda katkısı olacağını ifade eden Akyıldız Tosya MYO’nun  bu aşamaya gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.


Tanışma toplantısında yaptığı konuşmada, Tosya Meslek Yüksekokulu’nun   yapımından bugüne kadar gelinen noktada hizmet verenlere ve katkısı olanlara teşekkür eden Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin öğrencilerin yurt ve barınma sorunlarını da çözülmesi gerektiğine dikkat çekti.



Toplantıda bir konuşma yapan Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz,’’Kastamonu Üniversitesi Tosya Meslek Yüksekokulu’nun hem akademik yıl açılışı nedeniyle, hem de gelenekselleşen tanışma gününde düzenlenen bu törene katılmaktan dolayı öncelikle mutluluğumu ifade etmek isterim. Çünkü siz değerli gençlerle birlikte olmak bizleri her zaman heyecanlandırıyor. Gerçekten biz gerek ilkokullar, ortaokullar ve liselerde olduğu gibi okullar boş olduğu zaman hiçbir okulun tadı olmuyor. Bu durum burası içinde geçerli. Siz değerli gençler burada olduğu zaman burası canlanıyor’’diyerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi:


‘’ Hepinizin bildiği üzere üniversiteler, Türkiye’nin kalkınması ve gelişmesinin esas öncüleridir. Bütün ülkelerde de böyledir zaten. Üniversiteler bunu nasıl yapıyor derseniz kanımca söyle oluyor, her şeyden önce serbest fikirler,bilim, özgür bir şekilde üniversite ortamında akademik ortamda geliştiriliyor,olgunluklaştırılıyor,tartışılıyor, doğruları yanlışları sağlanıyor ve neticede onlar toplumun malı oluyor. Ülkelere yön veriyorlar. Ve nihayet evrensel bir şekilde herkesin bütün insanlığın faydalandığı çok güzel  bilgiler üretiyorlar. Ve bu bilgiler bilim ve teknolojiye dönüşüyor.

Üniversitelerimizin sadece eğitim veren kuruluşlar olmaması gerekir. Üniversitelerde  tabii ki eğitim veriliyor,ama  eğitim verenler aynı zamanda, bilim ve teknoloji üretmekle de sorumludur. Çükü,sadece eğitim veren kurumlar haline gelirse üniversitelerimiz,o zaman bilgiyi  ve teknolojiyi transfer eden ülke olarak kalmaya devam edeceğiz. Halbuki üniversitelerimiz,  bilgi üretmeli,teknoloji üretmeli. Ve  ürettiklerimizi de biz başkalarına transfer etmesini bilmeliyiz.
Üniversitemizin güzide temsilcileri ve çalışanları, burada tereciye tere satmak gibi olacak ama, kanımca  üniversitelerimizin görevi ve halkımızın beklentileri  şunlardır diye düşünüyorum, bilim insanı  ve ülkenin gereksinim duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek,gençleri geleceğe hazırlamak, bilimsel araştırma ve  çalışmalar yapmak,bilgiyi teknolojiye dönüştürmek, kalkınmaya katkıda bulunmak, kültürel birikimleri yarınlara aktarmak ve ülke sorunlarının çözümüne yardımcı olmaktır.
Bu saydığımız şeylerin olabilmesi için de ancak üniversitelerde özgür düşünce  ortamının varlığı ile gerçekleşebilir.  Gençlerimizi sağlam kişiliğe, sorun çözücü yetkinliğe, üretkenliğe kavuşturmak, onlara dünyanın her ülkesinde, başarılı çalışabilecekleri bilgi,birikim ve deneyimi kazandırmak temel amacımız olmalıdır. Gençlerimize burada mutlaka hocalarımız tarafından gerekli tavsiyeler  veriliyordur. Benim onlara tavsiyem, öğrencilik yılları geçtikten sonra ne yaparsanız yapın bir çok şeyde gecikmiş olursunuz. Onun için bu yılların da  kıymetini bilmek,hocaların kıymetini bilmek, sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendirmek de öğrencilerin,talebelerin birinci görevi olmalıdır.
Son konuşması olarak kürsüye gelen Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, 49 ile başlayıp bugün 493 öğrenciye ulaşan Tosya MYO’nun gelecek yıllarda hem bölümlerinin hem de öğrenci sayısının artacağını belirterek konuşmasında şu ifadeler eyer verdi:
“Tosya Meslek Yüksek Okulu 49 öğrenciyle başladığı eğitim öğrenci hayatına 478 öğrenci ve 20 öğretim görevlisi sayısına ulaşmıştır. Fiziki imkânlarımız sınırlıdır, fiziki imkânlarımızı geliştirmek için elimizden geleni yapacağız. Kıymetli gençler, sizler artık Kastamonu Üniversitesi’nin bir mensubusunuz. Mensubu ve mezunu olmaktan gurur duyacağız bir üniversitenin içindesiniz. Sizlere düşen çalışmak gayret etmek yine en iyisini yapmak, Hangi mesleği yaparsanız yapın, hangi yüksekokulu, bölümü, üniversiteyi bitirirseniz bitirin önemli olan kendini yenileyebilmek geliştirebilmektir. Çağı yakalayabilmek ayak uydurabilmektir. Hayatta başarının sırrı çalışmaktır. Bizde sizden daha fazla gayretle azimle çalışmanızı istiyoruz.’’
Konuşmaların ardından okul bahçesinde oluşturulan Çınar Yolu'na, protokol üyeleri tarafından çınar ağacı dikilmesiyle program sona erdi.


Editör: TE Bilisim