Mezuniyet törenine Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı ve Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fazıl Ateş, İlçe Emniyet Müdür Vekili Zafer Çalık, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, protokol üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk İlkokulu Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı. Yöresel halk oyunlarının sergilenmesinin ardından program tiyatro oyunu ile devam etti. Tosya Tiyatro Kulübü tarafından sahnelenen ‘Kime Niyet Kime Kısmet’ adlı tiyatro oyunu izleyicilerden büyük alkış aldı.

Açılış konuşmasını okul müdürü Doç. Dr. M. Hakan Akyıldız yaptı. Akyıldız konuşmasında; “Her başlangıcın bir sonu olduğu gibi iki yıl önce ailelerinin bizlere emanet ettiği öğrencilerimizi bugün tekrar ailelerine geri gönderiyoruz. İki yıl önce verilen emeklerin karşılığının alındığı bu günde yaklaşık 529 mezunumuzu yeni bir başlangıç için uğurlamanın hüznünü, coşkusunu, heyecanını, telaşını ve gururunu bir arada yaşıyoruz’ dedi.
Törende konuşan Belediye Başkanı Kazım Şahin de konuşmasında; “Ben 2009 yılında belediye başkanı olduktan sonra çalışmalara başladık. Bugün meyvelerini topluyoruz. Yapılan hizmetlerin meyvelerini görmek çok güzel bir duygu. Burası okuldan önce çalılıktı. Şimdi ise bir üniversitenin temeli olarak anımsanıyor. Hızla büyüyen Tosya Meslek Yüksekokulu Devrez Üniversitesi’ne doğru yol alıyor. ” dedi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Tosya Meslek Yüksekokulu’nun hızla büyüdüğüne dikkat çeken Rektör Aydın bir üniversitenin temelinin atıldığını söyledi. Rektör Aydın;”Katkılarından dolayı Tosyalılara çok teşekkür ediyorum.  Okula sahip çıktılar ve kısa sürede inşa ettiler şimdi ek binayı yapıyorlar. İnşallah burası bir teknik üniversite olacak.  Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, mezun olan öğrencilerimize de bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum” dedi.

Okul ve bölümde ilk üçe giren öğrencilere plaket, sporda ve çeşitli etkinliklerde dereceye girenlere ise madalya verildi.
Yaş kütüğüne plaketin çakılmasının ardından öğrenciler hep birlikte Öğretim Görevlisi Mehmet Karamanoğlu’nun öncülüğünde mezuniyet andını okudu ve keplerini havaya atan öğrenciler okuldan mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.
Bu yıl 5’nci mezunlarını veren Tosya Meslek Yüksekokulu’nda katılımcılara 5’nci yıl mezuniyet pilavı ikram edildi. Tabağa ilk pilavı Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın doldurdu. Daha sonra Kaymakam Yusuf Cıbır, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı ve Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fazıl Ateş tabaklara pilav doldurdu.

Okuldan mezun olan öğrenciler bu anlamlı günü hiç unutmayacaklarını belirterek 5’nci mezuniyet pilavı için Yüksekokul yönetimi ve akademisyenlere teşekkür etti.














Editör: TE Bilisim