İlçe yönetimi, siyaset, akademisyen ve STK’ların katılımıyla düzenlenen istişare toplantısında Tosya Devrez Üniversitesi ve üniversite ve ilçe bütünlüğü konuşuldu.



Toplantıya Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, Tosya Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fazıl Ateş, Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selahattin Kaymakçı, Müdür Yardımcısı Ergün Hasgül ve Yüksekokul Sekreteri Sedat Karaçam katıldı.



Toplantıda konuşan Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selahattin Kaymakçı, okul şehir bütünlüğü için yapılan çalışmaları anlattı. Devrez Üniversitesi’nin şekillendirilmesinden okul –şehir bütünleşmesine kadar yaptıkları çalışmaların masaya yatırıldığını söyledi.



Toplantıda konuşan Kaymakam Deniz Pişkin; “Ben gelmeden önce temeli atılarak ek binasının inşaatına başlanılan Tosya Meslek Yüksekokulu’nda çok önemli bir kısmını geride bıraktık.  Devrez Üniversitesi konusunda Rektör Beyin tavrı belli. Kendilerinin Devrez Üniversitesi konusunda YÖK’te görüşmeleri oldu ve görüşmelerin olumlu olduğunu söyledi. ” dedi.   



Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Kazım Şahin; “Ben yüksekokulumuzun temelini atarken demiştim ki biz burada yüksekokul temeli değil Tosya Devrez Üniversitesi’nin temelini atıyoruz. O gün gülenler şimdi Devrez Üniversitesini konuşuyor. Adım adım Devrez Üniversitesi’ne doğru yürüyoruz. İnşallah ek binamızın tamamlanmasıyla da Devrez Üniversitesi için adım atılmış olacak” dedi.



 İstişare toplantısının ardından ilçe heyeti, akademisyenlerle birlikte Tosya Meslek Yüksekokulu’nun ek binasını gezdi.

















| sislident.net | | |
Editör: TE Bilisim