Okulların tatil olması ile birlikte ilçemiz halk kütüphanesi yaz dönemimde öğrencileri ve halkımızı kütüphaneye çekmek için çeşitli faaliyetleri harekete geçirdi.


Tosya Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Boylu www.tosyahaberleri.com haber sitemizin kütüphaneyi  ziyareti sırasında 23 yıldır kütüphane idareciliği yaptığını fakat bu yıl ilçemizde kütüphane olarak atılım yapmayı hedeflediklerini söyleyerek tüm gençleri ve halkımızı Tosya Halk Kütüphanesine beklediklerini ifade etti.



 

Öğrencilere yaz döneminde rahat ders çalışma ortamı sağlayabilmek ve eğitim Performans artırmak veya araştırma amaçlı ve bilgi kazanımı olarak internet ortamı ve bilgisayar bölümünün aktif olarak her yaştan kesime hizmet ettiğini söyledi.



Tosya Halk Kütüphanesinin çalışma dönemi olarak Yaz ve Kış Dönemi olarak iki farklı mesai uygulaması yaptıklarını Yaz döneminde 15 Haziran ile 15 Eylül tarihleri arasında normal mesai uygulaması olduğunu Kış döneminde ise  Cumartesi de dahil olmak üzere 6 işgünü çalıştıklarını fakat yeterli personelin mevcut olmaması yüzünden bazen sıkıntı ve aksaklıklar yaşadıklarını söyledi.


23 Haziran 2012 tarih itibarı ile Tosya Halk Kütüphanesi Kitap Mevcudunun 24.464 adet olduğunu ve bunun

         2677  adet   Genel Kitap

           480  adet   Felsefe ve Psiloloji

         1180  adet   Din Kitabı

         2708  adet   Toplum Bilim

       17.419  adet   Edebiyet-Cografya-Sanat-Bilim Kitapları

 

Mevcut Kitapların 44 adeti süreli yayın olduğunu ve sınıflandırma yapılması gerektiğinde mevcut kitabın 5565 adeti Çocuk Kitabı 18.819 adeti Yetişkin Kitabı  olduğunu söyledi.


Kütüphane üyeliği konusunda hiçbir ücret talep edilmediğini  söyleyen Müdür Ahmet Boylu şu an mevcut üye sayısı 732 olup bunun 237 si erkek 495 bayan olduğunu ve üye sayısının hızla artış olmasına rağmen yeterli çalışan eleman olmadığını ifade etti.bir yıl içinde toplam 21.971 kitabın üyelere ödünç verildiğini halkımızın kütüphaneye ve okumaya karşı iğlisinin yoğun olduğunu söyleyerek kütüphaneye kitap bağışlamak isteyenlerin müdürlüğe müracaat edebileceklerini söyledi.

Haber : Sedat Ağacıkoğlu

Editör: TE Bilisim