HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Eğitim Öğretim yapan okullara Deprem Risk Analizi yapılıyor.

Kastamonu genelinde birinci deprem bölgesindeki Araç, İhsangazi, Merkez, Tosya’da 46 okulda deprem analiz çalışmaları devam etmektedir. Tosya ilçesinde 2007 yılı öncesinde inşaatı tamamlanan Okul ve Eğitim kurumlarında Deprem Risk Analizi çalışmaları hızla devam etmektedir.

Geçtiğimiz günlerde Tosya’da bir çok okuldan numune alan ekipler aldıkları numuneleri laboratuvarlarda gerekli tetkik ve analizleri yaparak ilgili binanın deprem dayanıklılık testini yapacak.

Yapılan analiz sonucunda depreme dayanıklı olmayan binalar durumuna göre ya yıkılıp yeniden yapılacak ya da güçlendirme yapılarak depreme dayanıklı hale getirilecek.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri yapılan bu çalışmalar sonrasında Tosya’da Riskli Okul kalmayacağını ve çalışmaların bu yönde devam ettiği ifade edildi.

Kapatılan YİBO –Yatılı İlköğretim Bölge İlkokulu’nda yapılan deprem analizi sonucunda depreme dayanıksız olduğunun tespit edilmesinin ardından deprem güçlendirme çalışması yapılarak dayanıklı hale getirilmiş ve Tosya Hasan Rıza Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi geçtiğimiz yıl taşınmıştı.





Editör: TE Bilisim