Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan Okuryazarlık Seferberliği çalışmaları ülke genelinde olduğu gibi Tosya ilçesinde tüm hızıyla devam ediyor.
Şubat ayı içerisinde Tosya genelinde tespit edilecek olan okuma yazma bilmeyenler için en geç 5 Mart tarihine kadar okuma yazma kursları açılacak. Bu amaçla Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stant ile yerel radyo, belediye, yerel gazete duyuruları ve 5 bin 300 öğrenciye verilen tarama formları ile okuma yazma bilmeyenlerin tespiti yapılıyor.

Çeşitli Ödüller Verilecek
Cumhuriyet Meydanı’nda Halk Eğitim Müdürlüğünce kurulan stantı ziyaret eden Kaymakam Deniz Pişkin; okuma yazma bilmeyen vatandaşları bu kurslara katılma noktasında teşvik edici olması niyetiyle kursiyerlerin arasından kura ile belirlenecek 5 kişinin umreye gönderileceğini, 10 kişiyi çeyrek altınla, 20 kişiyi mutfak ve ev aletleriyle, 45 kişiyi Bursa gezisiyle, 45 kişiyi İstanbul gezisiyle ve 75 kişiyi de 100 TL’lik alışveriş çekiyle ödüllendireceklerini kaydetti.
 Tosya ilçesinde 23 mahallede yapılan Okuma-Yazma bilmeyenlere araştırmasında toplamda 845 vatandaşımızın Okuma-Yazma bilmediği tesbit edilmiştir.

Editör: TE Bilisim