Kastamonu'nun’nın Tosya ilçesinde ilk defa yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) için gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi.
Tosya'da ilk defa yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) Sınavı ile, gençlerin bu sınava girmek için farklı il ve ilçelere gitmek zorunda kalmayıp, bu uygulama ile ilçe merkezinden   1.026 öğrencinin ve  gencin Tosya’da sınava gireceği öğrenildi.
Tosya’da yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) için Emniyet Müdürlüğü tarafından gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığı, Belediye Başkanlığı tarafından karşılama ekibi kurulduğu, Zabıta birimlerince öğrencilere yardımcı olunacağı bildirildi. Öte yandan ilçede bulunan otel, lokanta ve kafe işletmecileri tarafından, sınava girecek öğrencilere özel indirim uygulanacağı açıklandı.

Çevre komşu ilçeler Ilgaz ve Kargı ilçesinden çok sayıda öğrencininde sınava girmek için Tosya ilçesini tercih ettiği açıklandı.

Tosya İlçesinde Cumartesi ve Pazar günü yapılacak YKS sınav gününde vatandaşların ve kurumların daha dikkatli davranması ve sınav merkezlerinde çevre gürültüsüne karşı daha duyarlı davranılması gerekmektedir.

Sınav gününde ilçe halkının öğrencilere karşı misafirperverliği ÖSYM merkezi tarafından 2020 yılında yapılacak YKS sınavlarını ilçemizde yapılmasını etkisi büyük olacaktır.  

Editör: TE Bilisim